Digitoday

Muutos keväällä: Näin Yle Areenan katselu ulkomailta tapahtuu jatkossa

Julkaistu:

Tv-palvelut
Ylen Areena -verkkopalvelun kaikkiin sisältöihin pääsee ensi keväänä kaikkialta Euroopasta – yhdellä ehdolla.
Yle Areena -katselupalvelua voi ensi vuoden huhtikuussa katsoa kaikkialla EU-alueella – ainakin jos vakituinen asuinpaikka on Suomi.

Aikaisintaan huhtikuun alussa EU-alueelle laajentuva palvelu vaatii Yle-tunnukset, eli käyttäjätunnuksen ja salasanan Yle Areenaan. Lisäksi palvelussa varmistetaan käyttäjän kotipaikka.

– Varmistaminen tehdään Suomi.fi-tunnistautumispalvelun kautta, jolla varmistetaan, että kotipaikka on Suomessa, kertoo strategiapäällikkö Jari Lahti Ylen Julkaisut-yksiköstä.

Lahden mukaan tunnistautuminen onnistuu Yle Areenan sisällä, eli käyttäjän ei tarvitse siirtyä erikseen Suomi.fi-sivuille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomi.fissä tunnistautumisvälineenä voi käyttää verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Kertatunnistautuminen riittää, eli kotipaikan tunnistamista ei tarvitse ensimmäisen kerran jälkeen tehdä.

Yle Areenan käyttö laajenee EU-alueelle aikaisintaan huhtikuun alussa. Tämän jälkeen Areenan kaikkia sisältöjä voi katsoa missä tahansa EU-alueella. Aiemmin ennen Suomen ulkopuolella on voinut katsoa vain Ylen omaa tuotantoa olevia ohjelmia, sillä ulkomailta ostettu aineisto on asetettu maarajoitusten taakse.

Syynä Areenan avautumiseen EU:ssa on ensi vuonna voimaan tuleva direktiivi, jonka tarkoitus on poistaa verkkopalvelujen maantieteellisiä rajoituksia.

Aiemmin ohjelmien kansainvälistä esitystä ovat rajoittaneet muun muassa ohjelmien jakelijat ja tekijänoikeuksien omistajat.

– Nyt emme ole neuvotelleet tekijänoikeuksien omistajien kanssa, sillä tämä direktiivi tulee annettuna molemmille osapuolille, Lahti kertoo.

– Meidän näkökulmastamme tämähän on erinomainen ja suomalaisille hyvä asia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt