”Se on ansa” – EA:n Star Wars -rahastus on nyt todellisissa vaikeuksissa - Digitoday - Ilta-Sanomat

”Se on ansa” – EA:n Star Wars -rahastus on nyt todellisissa vaikeuksissa

Kohu EA:n Star Wars Battlefront II -pelistä ei laannu. Belgian oikeusministeri haluaa kieltää sokko-ostokset videopeleissä. Peli kohtaa korkean vastarintaa myös kotimaassaan.

Star Wars Battlefront II -peli on suututtanut niin pelaajat kuin korkeampiakin tahoja. Kyse on kuitenkin suuremmasta ilmiöstä kuin yhdestä pelistä.

22.11.2017 10:57

Pelijulkaisija EA:n viime viikolla julkaisema Star Wars Battlefront II -videopeli on joutunut poikkeuksellisen suuriin vaikeuksiin. Se sai pelikansan keskuudessa poikkeuksellisen jäätävän vastaanoton, sillä pelinsisäisten ostosten katsottiin olevan poikkeuksellisen törkeää rahastusta.

Vaikka EA veti mikromaksut pelistä pois väliaikaisesti, se joutui viranomaistutkintaan Belgiassa. Syynä olivat rahalla ostettavat ”loot boxit” eli yllätyslaatikot, joita ostamalla pelaajat saavat sattumanvaraisia varusteita.

Nyt Belgiassa vaaditaan korkealla taholla Star Wars Battlefront II:n pelinsisäisten ostojen kieltämistä, koska sen tulkitaan olevan uhkapeli. Belgialaisen VTM:n uutisten mukaan maan oikeusministeri Koen Geens haluaa kieltää peleissä tehtävät ostokset, joissa ostaja ei tiedä mitä saa.

– [Video]pelaamisen ja uhkapelaamisen yhdistäminen etenkin nuorella iällä on vaarallista lasten mielenterveydelle, Geens sanoi VTM:lle.

Pelin pegi-ikäluokitus on 16. Euroopassa uhkapalaamisen raja asettuu yleensä 18 vuoteen.

Geens sanoi myös, että kyse ei ole vain yhdestä pelistä, vaan suuremmasta ilmiöstä. Belgia aikoo kääntyä asiassa EU:n puoleen saadakseen lain vietyä läpi, mikä on aikaa vievä prosessi.

Star Wars Battlefront II:n ohella Belgiassa tutkitaan Battlefront II- sekä Overwatch-pelejä samasta syystä, kertoi The Next Web viime viikolla.

EA on joutunut ongelmiin myös kotimaassaan Yhdysvalloissa. Havaijilainen demokraattien kongressiedustaja Chris Lee on kutsunut EA:n rahastusta ”raakalaismaiseksi toiminnaksi” ja ”Star Wars -teemaiseksi nettikasinoksi, jonka tarkoitus on saada lapset käyttämään rahaa”, kertoo Kotaku.

Lee käytti myös Star Warsista lainattua ikonista ”It’s a trap” (se on ansa) -sitaattia pelistä puhuessaan.

Lee kertoi myöhemmin Redditissä olleensa yhteydessä myös muihin osavaltioihin tarkoituksenaan ryhtyä toimiin peliä vastaan.

Pelaajat ovat jo murjoneet Star Wars Battlefront II:ta arvioissaan. EA:n alkuperäisestä selityksestä toiminnalleen tuli Reddit-palvelun kaikkien aikojen vihatuin viesti. Arvioita kokoavassa Metacritic-palvelussa peli on saanut käyttäjiltä 0,9 pistettä 10:stä. Myös kriitikkojen arvosanojen keskiarvo on köykäiseksi jäävä 69 pistettä 100:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?