Suomalaista Eve V:tä kehutaan maailmalla: "Fantastinen laite" - Digitoday - Ilta-Sanomat

Suomalaista Eve V:tä kehutaan maailmalla: "Fantastinen laite"

Julkaistu: 21.11.2017 7:00

Joukkorahoituksen ja -ideoinnin avulla kehitetty Eve V kerää kehuja ensimmäisten arvostelijoiden käsissä. Älä kuitenkaan odota liikoja suorituskyvyltä.

Suomalaisen startup-yritys Eve Techin uusi tabletin ja kannettavan yhdistelmä Eve V tuntuu vakuuttavalta laitteelta, joka haastaa isotkin pelurit. Tästä on yhteisymmärrys Digital Trendsin, Neowinin ja Techspotin arvostelijoiden keskuudessa.

Viime vuoden joulukuussa päättynyt joukkorahoituskampanja toi firmalle yli 1,4 miljoonaa dollaria, kun tavoitteena oli 75 000 dollaria. Sen jälkeen kaikki ei kuitenkaan mennyt putkeen. Nyt Eve V:n toimitukset tukijoille ovat viivästyksien jälkeen kuitenkin vihdoin alkaneet.

Laite kilpailee ennen kaikkea Microsoftin ammattilaiskoneen Surface Pron kanssa eikä arvioiden mukaan yhtään hassummin. Eve V:n erikoisuus on laitteen kehittäminen joukkorahoittajien ehdoilla. Tarkoitus oli tehdä tuotteesta tukijoidensa näköinen.

– Pitäisikö se ostaa? Kyllä, jos fanittaa joukkorahoitusideaa ja on odottanut Eve V:n julkaisua. Se on kaikkea, mitä yhtiö lupasi. Jos etsit ennen kaikkea tablettia, etkä tarvitse parasta suorituskykyä, Eve V on yleisesti ottaen hyvä valinta etenkin kun huomioi hyvän akkukeston, Digital Trends katsoo.

– Kaiken kaikkiaan Eve V on fantastinen laite, jota sinun tulisi todella harkita, jos olet etsimässä tablettia, kannettavaa tai 2-in-1-laitetta. Se, mistä olisi helposti voinut tulla vaporwarea (olematonta) ja käyttäjien eriäviin mielipiteisiin perustuva katastrofi, onkin paljastunut laitteeksi, joka tarjoaa paremmat speksit ja käyttökokemuksen kuin useimmat kilpailevat laitteet ja halvempaan hintaan, Neowin kiteyttää.

Techspot menee vieläkin pidemmälle:

– Eve V on opetus kaikille joukkorahoitetuille laite-startupeille ei vain siitä, miten asioita lähestytään oikein, vaan myös siitä miten jättiläinen haastetaan ja parempi tuote tuotetaan. Lyhyesti, Eve V on parempi kuin Surface Pro ja se on todella merkille pantavaa.

Eve V:stä on olemassa viisi erilaista kokoonpanoa, joissa suoritintehot vaihtelevat yhdessä ram-muistin ja tallennustilan kanssa. Kokonaisuutena tehot jättivät kuitenkin toivomisen varaa. Techspotin mukaan kyseessä oli tietoinen valinta. Tukijat toivoivat pidempää akkukestoa, joka on nyt saavutettu tehoja uhraamalla.

Myös näyttö sai paljon kehuja osakseen. Toisinaan mielipiteet eroavat. Techspot esimerkiksi kehuu näppäimistöä, mutta Digital Trendsin mukaan "se voisi olla parempi".

Hieman myös kysyttää, millaista teknistä tukea Eve Tech pystyy antamaan – ja ylipäätään miten laitteen saa ostettua. Valmistusmäärät eivät ole selvillä, ja firman verkkosivuilla on laskuri, jonka mukaan seuraava erä tablettia myydään pikana internetissä maanantaina 4.joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?