Digitoday

Kadonneen suosikkiselaimen tekijä antoi selityksen – sovellus yhä hukassa

Julkaistu:

Selaimet
UC Browserin häviäminen Google Playsta ei kehittäjänsä mukaan johdu haitallisesta toiminnasta.
Kiinalainen ainakin puoli miljardia kertaa ladattu selainsovellus UC Browser katosi äskettäin Androidin latauskaupasta Google Playsta. Nyt sekä kehittäjä että Google ovat kommentoineet asiaa lyhyesti, The Next Web kertoo.

Kehittäjä UCWebin mukaan kaiken taustalla oli yksi selaimen asetus, jota ei kuitenkaan lausunnossa täsmennetty.

– Tarkka syy UC Browserin olemattomuudelle Google Playssa on tietty UC Browserin asetus, joka ei ollut linjassa Googlen käytäntöjen kanssa. Poiston syyllä ei ole mitään tekemistä oletetun tietoturvavuodon tai haitallisen mainostamisen kanssa, UCWeb toteaa.

Google puolestaan sanoi Economic Timesille poistavansa sellaisia sovelluksia, jotka rikkovat sen turvallista ja myönteistä käyttökokemusta edistäviä käytäntöjä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

UCWeb sanoo tehneensä tarvittavan muutoksen selaimeen ja odottaa sen palaavan Play-kauppaan ensi viikolla. Kaiken kohun keskellä selaimen kevyempi versio UC Browser Mini on kuitenkin pysynyt kaupassa saatavilla.

Suosittu UC Browser sai runsaasti negatiivista huomiota pari vuotta sitten. Silloin kävi ilmi, että selaimen käyttäjän henkilökohtaisia tietoja on helppo urkkia.

Sovellus ei ollut palannut Google Playhyn uutisen kirjoitushetkellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt