Hävitetyt Gmail- ja Android-kontaktit voi palauttaa 30 päivän ajan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Katosiko puhelinnumero? Näin saat sen takaisin Android-puhelimeen

Google antaa mahdollisuuden palauttaa vahingossa poistetut yhteystiedot, mutta aika on kortilla.

18.11.2017 7:00

Google Yhteystiedot on palvelu, joka pitää kirjaa esimerkiksi Gmail-tilisi ja Android-puhelimesi yhteystiedoista ja mahdollistaa niiden muokkauksen.

Jos Gmailia tai puhelinta käyttäessäsi vahingossa deletoit vaikkapa parhaimman ystäväsi tai pomosi, saat yhteystiedot takaisin näin:

Mene verkko-osoitteeseen https://contacts.google.com ja kirjaudu tarvittaessa Google-tilillesi. Valitse vasemmasta valikosta kohta ”enemmän” niin saat esiin lisää toimintoja. Niistä valitse Kumoa muutokset.

Saat eteesi ikkunan, jossa voit valita, miten kauas taaksepäin yhteystietoja kelataan. Vähimmillään mennään 10 minuuttia taaksepäin, enimmillään 30 päivää. Jos haluat peruuttaa kauemmas kuin viikon taakse, käytä ikkunassa olevaa kohtaa Oma, jossa pääset määrittämään halutun palautusajankohdan tarkasti.

Ole kuitenkin varovainen. Jos olet lisännyt yhteystietoja valitun palautusajan jälkeen, ne eivät palautuksen jälkeen enää näy.

Muista myös, että jos puhelimestasi poistettu yhteystieto oli sim-kortilla, eikä puhelimen Google-kontaktina, et voi palauttaa sitä.

Älä hätäänny, jos et näe palautettuja kontakteja heti laitteessasi. Siihen voi mennä tovi ennen kuin tiedot päivittyvät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?