Digitoday

Kohu ei lopu: EA pani uuden Star Wars -pelin ostokset jäihin

Julkaistu:

Mikromaksut
Muutos ei ole pysyvä, mutta mikromaksut palaavat vasta, kun peliin on tehty muutoksia.
Star Wars Battlefront II -videopelin kehittäjä Dice kertoo viime hetken muutoksesta peliin, joka on saanut historiallisen paljon kuraa niskaansa kaavailluista mikromaksuista ja niiden toteutustavasta.

Johtaja Oskar Gabrielson kirjoittaa, että kaikki pelinsisäiset ostokset on toistaiseksi kytketty pois päältä. Kristalleja ei ole mahdollista hankkia oikealla rahalla, vaan pelissä voi edetä ainoastaan pelaamalla. Kristallien osto on tulossa takaisin myöhemmin, mutta vasta peliin tehtävien muutosten jälkeen.

Johtaja ei vielä kertonut, mitä nämä muutokset ovat. Yksi pääargumentti maksuja vastaan on ollut, että se asettaa maksavat ja ei-maksavat pelaajat eriarvoiseen asemaan moninpelissä.

– Olemme kuulleet huolenne siitä, että pelaajat voivat mahdollisesti saada epäreilua etua. Ja olemme kuulleet, että tämä varjostaa muuten loistavaa peliä. Tämä ei koskaan ollut tarkoituksemme. Anteeksi, ettemme hoitaneet tätä oikein, Gabrielson toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelin julkaisupäivä on tänään perjantaina. Muutos on yllättävä, koska julkaisija Electronic Arts oli jo tullut kohussa vastaan luvaten helpottaa roimasti pelissä olevien sankarien, kuten Luke Skywalkerin, saavuttamista pelaamalla. Samalla sankarien ostamiseen tarvittavaa rahasummaa leikattiin rajusti.

VentureBeat kuuli asiasta tietäviltä lähteiltä, että EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson olisi käynyt puhelinkeskustelun Star Warsin oikeudet omistavan Disneyn toimitusjohtajan Bob Igerin kanssa peliin liittyen vain tunteja ennen ilmoitusta mikromaksujen perumisesta toistaiseksi.