Salatun darknet-sivu sipulikanavan sulkeminen rohkaisee poliisia: "Uskon, että verkkovalvontaa lisätään" - Digitoday - Ilta-Sanomat

Poliisin isku darknetiin oli osa isoa operaatiota: 199 kiinniottoa, 67 pidätystä ja 19 vangitsemista

Huumausainerikosten tehovalvonta tuotti Sipulikanavan sulkemisen ja satoja pidätyksiä.

8.11.2017 15:44

Poliisi kertoi keskiviikkona lisää tietoja operaatiostaan, joka johti salatussa Tor-verkossa toimineen Sipulikanava-huumekaupan sulkemiseen marraskuun alussa.

Tiedotteen mukaan taustalla oli lokakuinen tehostetun huumausaineiden valtakunnallinen kenttävalvonta, jossa otettiin kiinni 199, pidätettiin 67 ja vangittiin 19 henkilöä. Rikosilmoituksia kirjattiin kaikkiaan 332 kappaletta. Niistä 116 koski verkossa tapahtuneita huumausainerikoksia.

Verkkovalvonnassa paljastui paitsi perushuumerikoksia, myös törkeitä huumausainerikoksia.

– Rikoksesta epäillyt olivat suurelta osin nuoria, 1990-luvulla syntyneitä henkilöitä. Osalla kiinnijääneistä kyse on ollut ensimmäisistä rikosepäilystä, Poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksesta sanoo.

– Verkkovalvontaoperaation tulokset osoittavatkin, että perinteisen huumausainerikollisuuden rinnalla rikostentorjuntatoimenpiteitä tulee kohdistaa myös verkossa tapahtuvaan huumausainekauppaan, ja uskon, että verkkovalvontaa tullaan näiden kokemuksien perusteella lisäämään, Saukoniemi jatkaa tiedotteessa.

Valvonnan aikana haltuun saatiin muun muassa 2,7 kiloa amfetamiinia, 500 grammaa metamfetamiinia, 1500 ekstaasitablettia ja 3,6 kiloa marihuanaa. Myös neljä ampuma-asetta ja noin 30 000 euroa takavarikoitiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?