Digitoday

Valmistaja tekee asiakkaille myydyistä kaukosäätimistä toimimattomia – tarjoaa alennusta uudesta mallista

Julkaistu:

Kaukosäätimet
Logitech Harmony Link -kodinhallintalaitteet lakkaavat toimimasta maaliskuussa. Yhtiö tarjoaa hyvitykseksi alennusta uudesta mallista.
Päivitys artikkeliin: Nettiraivon jälkeen Logitech on ilmoittanut vaihtavansa kuoliaaksi päivittämänsä kaukosäätimet uusiin.

Laitevalmistaja Logitech tekee kaikista Harmony Link -kaukosäätimistään toimimattomia ensi keväänä. Maaliskuun puolivälin jälkeen ihmisten kotona olevat laitteet lakkaavat toimimasta.

Logitech estää laitteiden toiminnan ohjelmallisesti palvelimiltaan käsin. Harmony Linkin ostajille jää toimimaton ohjainlaite.

Vuonna 2011 julkaistu Harmony Link on ellipsin muotoinen kodinelektroniikan hallintalaite, jota ohjataan mobiilisovelluksella. Sillä voi ohjata niin televisiota, digiboksia, stereoita ja muuta elektroniikkaa. Vaikka laitteella on useampi vuosi ikää, se on yhä täysin toimiva.

– Logitech ei anna enää huoltoa tai tukea Logitech Harmony Linkille 16.3.2018 alkaen, kuuluu yhtiön Ilta-Sanomat Digitodaylle antama lausunto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valmistaja sanoo yhtiön olleen sähköpostitse yhteyksissä laitteen omistajiin ja tarjonneen näille alennusta uudesta Logitech Hub -laitteesta. Mikäli Linkin takuu on yhä voimassa, Logitech vaihtaa sen Harmony Hubiin ilmaiseksi.

Syynä kaukosäätimien toiminnan lakkaamiseen on se, että niissä käytetyn tekniikan lisenssi umpeutuu.

Logitechin tukifoorumille kirjoitettujen käyttäjäkokemusten perusteella asiasta on alettu tiedottaa kaukosäätimen omistajille kuukausi sitten. Kaukosäätimensä menettäville on tarkoitettu hyvitykseksi 35 prosentin alennusta Harmony Hubista. Monet foorumille kirjoittaneet käyttäjät ovat raivoissaan asiasta.

Logitech ei ole kommentoinut, mitä tapahtuu niille käyttäjille, jotka eivät ole luovuttaneet sähköpostiosoitettaan Logitechille. Yhtiö ei myöskään kommentoinut asian juridista tai moraalista puolta. Kaukosäätimen ostamisessa ei ole kuluttajalle kyse käyttölisenssin hankkimisesta, vaan tuotteen ostamisesta kotiin.

Harmony Linkin kohtalo nostaa esiin suuria kysymyksiä, jotka liittyvät verkkoon kytkettyyn elektroniikkaan. Valmistajan jälkikäteen tekemää laitteiden peukalointia ei ole tiettävästi käsitelty vielä oikeudessa.

Kyseessä ei ole silti aivan ensimmäinen kerta, kun laitevalmistaja tappaa kuluttajille jo myydyt laitteet ohjelmallisesti. Samalla tavalla toimi keväällä Googlen omistama Nest, joka tappoi ohjelmallisesti ihmisille myymänsä älykotien hallintalaitteet.

Myös Samsung menetteli samalla tavoin, kun se esti palauttamatta jääneiden räjähdysherkkien Galaxy Note 7 -puhelimien toiminnan.

Artikkelia päivitetty 10.11. klo 8.44.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Luksuselämää viettänyt sometähti jätti vuokra-asunnon karmaisevaan kuntoon – törkyinen asunto kuin pommin jäljiltä

  2. 2

   Viime vuonna Tampereelta kadonnut nainen löytyi kuolleena

  3. 3

   Kommentti: Hjallis Harkimo jatkaa härskiä sumutusta loppuun saakka – tästä kaikesta Jokerien ”myynnissä” on kyse

  4. 4

   Kuuro ja lähes sokea Max-koira, 17, nousi sankariksi Australiassa – suojasi vuoristoon eksynyttä 3-vuotiasta yön yli

  5. 5

   Kylmä ilmamassa vaanii lähistöllä: Yksi kuva kertoo, kuinka lämpö karkaa Suomen yltä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  3. 3

   Aviciin rankka elämä: alkoholia ja paniikkikohtauksia – ”Ymmärsin jo varhain, että hän oli uppoamassa”

  4. 4

   Näistä esineistä maksetaan kirpputorilla hunajaa – hinnat jopa korkeammalla kuin uutena kaupassa

  5. 5

   Sivullinen epäili vanhempien tekevän karmeita asioita lapselleen – yritti saada kolmelta viranomaiselta apua: Tuloksena luuria korvaan ja vastuun väistelyä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  3. 3

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  4. 4

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  5. 5

   Michael Jacksonin tytär julkaisi netissä kuvan, joka sai kuolleen laulajan fanit aivan sekaisin – selkäpiitä karmivaksi väitetty otos jakoi rajusti mielipiteet

  6. Näytä lisää