Digitoday

Tällainen on uusi superprosessori – tulee kannettaviin tietokoneisiin

Julkaistu:

Prosessorit
Intel Core H -suorittimiin tulee AMD:n Radeon-grafiikkaydin.
Siruvalmistajat Intel ja AMD ovat vahvistaneet odotetusti aloittavansa yhteistyön uuden tietokoneisiin tarkoitetun yhdistelmäsuorittimen muodossa.

Nyt julkistetussa tekniikassa on kyse Intelin Core H -sarjan mobiiliprosessorista, johon yhdistetään AMD:n Radeon-grafiikkasuoritin saman kotelon sisään.

Yhdistelmäsiru mahdollistaa suorittimen ja erillisen näytönohjaimen yhdistelmää vastaavan suorituskyvyn. Aiempaa pienikokoisempia suorittimia on määrä käyttää kannettavissa tietokoneissa, jotka soveltuvat raskaaseen pelikäyttöön, videoeditointiin sekä virtuaalitodellisuuteen.

Uudella tekniikalla paksuudeltaan keskimäärin 26 millin pelikannettavat on mahdollista kutistaa kilpailemaan 11–16-millisten thin & light -läppärien kanssa.

Tilansäästön lisäksi uutuusprosessori mahdollistaa aiempaa paremman tehon jakamisen grafiikka- ja keskussuorittimen välillä. Suorittimet yhdistetään EMIB (embedded multi-die interconnect bridge) -nimellä tunnetulla siltaustekniikalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toisin kuin useimmissa yhdysrakenteisissa ratkaisuissa, tarkoitusta varten kustomoidulla Radeon-grafiikkasuorittimella on oma muistinsa.

Vuosia keskenään kilpailleiden Intelin ja AMD:n yhteistyö on alalla hyvin poikkeuksellinen tapaus. Sen arvellaan liittyvän siruvalmistaja Nvidian aseman vahvistumiseen.

Uutuussuorittimia odotellaan markkinoille ensi vuoden tammi–maaliskuun aikana. Intel ei julkistanut vielä yksittäisiä prosessorimalleja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt