Ethereum-virtuaalivaluutassa ollut virhe jätti jumiin 240 miljoonan euron edestä virtuaalivaluuttaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Yksi käyttäjä poisti bittilompakkonsa, 240 miljoonaa muiden rahaa jäi jumiin

Bitcoinin rinnalla suosiotaan kasvattaneesta ethereum-virtuaalivaluutasta löytyi jättimäinen virhe, kun yksi käyttäjä poisti lompakkonsa.

8.11.2017 10:26

Ilmeisesti yhden Ethereum-virtuaalivaluutan käyttäjän tekemä virhe on lukinnut muiden valuutan käyttäjien virtuaalilompakoita, joissa on nyt jumissa yli 240 miljoonan euron arvosta ethereumeja. Virtuaalivaluuttaan liittyviä lompakko-ohjelmistoja kehittävä Parity Technologies -yhtiön mukaan kyseessä on koodissa oleva tietoturvaongelma.

Yhtiö kertoo Twitterissä, että muun muassa Ars Technica -verkkolehdessä uutisoitu rahasumma ei välttämättä pidä paikkaansa. Parity Technologies ilmoittaa tutkivansa ongelmaa ja kertovansa mahdollisimman pian ratkaisusta. Viasta kärsivissä lompakoissa olevia ethereumeja ei ole tuhottu, mutta valuuttaa ei voi siirtää eli käyttää.

Virhe koskee jaettuja virtuaalilompakoita, jotka on perustettu 20. heinäkuuta jälkeen. Tuolloin Parity korjasi lompakoista aiemman tietoturva-aukon, jonka kautta lompakoista oli varastettu noin 26 miljoonan euron arvosta valuuttaa. Tietämättään yhtiö kuitenkin lisäsi koodiin uuden virheen, joka aiheutti nykyisen ongelman.

Virheen lukitsemat lompakot vaativat muiden lompakon käyttäjien hyväksynnän ennen kuin niiltä voidaan siirtää varoja. Yksinkertaistettuna yksi valuutan käyttäjistä onnistui vahingossa tekemään itsestään osapuolen myös muiden monen käyttäjien lompakoissa, jotka oli perustettu virheellisen koodin lisäämisen jälkeen. Kun käyttäjä poisti lompakkonsa, tämä jäädytti myös muilla tileillä olevat varat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?