Näyttelijä Kati Outinen esittää Ritva Tuomivaaraa Wolfenstein II: The New Colossus -pelissä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kati Outinen päätyi videopeliin natsien hallitsemasta maailmasta

Uudessa Wolfenstein-pelissä voi yllättäen törmätä suomea ja englantia luovasti sekoittavaan hahmoon.

Ruotsalainen pelintekijä muisti Kati Outisen roolit Kaurismäki-elokuvissa. Tätä kautta hänelle tarjottiin puheroolia videopelissä.

31.10.2017 14:51

Spoilerivaroitus: Tässä jutussa on juonipaljastuksia uudesta Wolfenstein II: The New Colossus -videopelistä. Pelissä seikkaillaan vaihtoehtoisessa natsien hallitsemassa todellisuudessa, ja tavoitteena on natsihallinnon kaataminen.

Pelin on julkaissut suuri amerikkalainen julkaisija Bethesda, jonka aikaisempiin julkaisuihin kuuluvat muun muassa Fallout- ja The Elder Scrolls -peliasarjat.

Seikkailun tuoksinassa törmää moniin hahmoihin, joista yksi on nimeltään Ritva Tuomivaara. Katso jutun lopussa oleva video nähdäksesi hänet toiminnassa.

Tuomivaaran repliikit puhuu tunnettu suomalaisnäyttelijä Kati Outinen. Hän kertoi nauhoittaneensa repliikit viime keväänä yhden päivän kuluessa.

– Hauska tehdä välillä jotain yllättävää, kuvauksista Virossa puhelimitse tavoitettu Outinen naurahtaa IS Digitodaylle.

Tuomivaara on lystikäs tapaus. Hänellä on taipumus heittää englannin sekaan suomalaisia kirosanoja kuten ”perkele”. Pelaajaa hän kannustaa huutamalla toisinaan ”sisu”.

– Vuorosanat oli käsikirjoitettu, mutta kun ehdotin, voisinko sanoa näin tai näin, ehdotelmani otettiin avosylin vastaan. Eli sain improvisoida, Outinen kertoo myöntäen, että muun muassa kirosanat olivat omaa keksintöä.

Kyseessä on ensimmäinen videopelirooli Outiselle, joka on aikaisemmin dubannut piirrettyjä 80- ja 90-luvulla.

– Tämä on samankaltaista hommaa ja tykkään siitä tosi paljon. Se on tosi hauskaa.

Wolfenstein II: The New Colossusin kehittäjä on ruotsalainen MachineGames. Sen yhdellä edustajalla on kytköksiä Suomeen ja hän muisti Outisen tähdittämät Aki Kaurismäen elokuvat.

– Sen Suomi-kytköksen kautta hän sai minuun yhteyden ja kysyi, voisinko tulla. Tuomivaara on täysin päinvastainen hahmo kuin mitä olen tehnyt esimerkiksi Kaurismäki-elokuvissa, Kati Outinen taustoittaa.

Alun perin ajatuksena oli siirtää Outinen myös kasvoiltaan peliin, mutta hänen mukaansa rahallisesta korvauksesta ei päästy yhteisymmärrykseen.

Ritva Tuomivaarassa voi kenties silti nähdä Outisen piirteitä.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?