Digitoday

Firma lisäsi nimeensä ”taikasanan” –pörssikurssi pomppasi 394 %

Julkaistu:

Teknologia
Lohkoketjut ovat kuuma tekniikka, mikä näkyy myös sijoittajien arvostuksessa – ja kuplien syntymisessä.
Brittiläisyhtiö On-line Plc:n osakekurssi lähes nelinkertaistui loppuviikosta, kun yhtiö muutti nimensä muotoon On-line Blockchain Plc, kertoo Bloomberg.

Uutisesta kerrottiin torstaina, ja perjantaina yhtiön osakekurssi nousi 394 prosenttia Lontoon pörssissä. Torstaina ja perjantaina yhtiön osakkeilla käytiin 15 kertaa enemmän kauppaa kuin koko vuoden aikana sitä ennen.

Blockchain eli lohkoketju on parhaillaan läpimurtoa tekevä tekniikka, jossa on kyse internetissä hajautetusti tehtävästä laskennasta ja tiedon varastoinnista.

Tunnetuin lohkoketjusovellus tällä hetkellä on virtuaalivaluutta bitcoin, jota ihmiset luovat eli ”louhivat” omalla koneellaan. Louhimisessa on kuitenkin kyse tietokoneen kapasiteetin lahjoittamisesta bitcoin-järjestelmälle, ja prosessoriteho käytetään rahajärjestelmän ylläpitoon ja rahansiirtojen toteuttamiseen, kirjaamiseen sekä varmistamiseen. Rahaan liittyvä tieto sijaitsee samanaikaisesti useassa paikassa, jolloin sitä on vaikea väärentää, ja järjestelmän toimintavarmuus ei ole yksittäisten tietokoneiden kaatumisesta kiinni.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lohkoketjuista odotetaan suurta teknistä vallankumousta, ja monet vertaavat sitä merkityksellisyydeltään jopa internetiin.

On-line Blockchain Plc sanoi torstaisessa tiedotteessaan työskennelleensä lohkoketjujen sekä kryptovaluuttojen (virtuaalirahan) kanssa jo jonkin aikaa ja sanoi kokeneensa nimenmuutoksen olevan kypsä.

Pörssinousussa on mitä ilmeisimmin kyse hypestä eli uuteen tekniikkaan liitetyistä suurista odotuksista yhdistettynä sijoittajien tekniseen tietämättömyyteen. Tämänkaltaiset pörssikuplat eivät ole kovin harvinaisia uusien tekniikoiden esittelyn yhteydessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt