Digitoday

Internetyleisö sai viimein haluamansa – Ruotsi antoi junallensa nimeksi Trainy McTrainface

Julkaistu:

Ruotsi
Ruotsalainen junayhtiö riemastutti viime keväänä karvaasti pettyneen internetyleisön nimeämällä junansa meemiksi nousseen nimeämiskäytännön mukaisesti.
Nyt se on totta. Tukholman ja Göteborgin välillä kulkee ”Juna Junanaamainen”. Tiistaina Göteborgissa virallisessa nimeämistilaisuudessa oli hilpeä tunnelma. Uusi juna sai jopa hauskan junanaaman.

Trainy McTrainface sai 49 prosenttiä äänistä, kun ruotsalainen junayhtiö MTR Express järjesti internetissä kilpailun neljän uuden junan nimeämiseksi.

Katso yllä olevalta videolta, miltä Juna Junanaamainen näyttää.

Trainy McTrainface jätti taakseen tavanomaisemmat nimet, kuten Hakan, Miriam ja Poseidon.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jo heinäkuussa näytti selvältä, että Trainy saisi paljon ääniä, kun kansainväliset mediat uutisoivat äänestyksestä.

– Voin kuvitella, että jotkut ihmiset olivat melko ilahtuneita että pääsivät kostamaan Boaty McBoatface -jupakasta, MRT Expressin markkinointipäällikkö Per Nasfi kertoo.

Boaty jätti kylmäksi

Keväällä 2016 internetyleisö tyrmistyi, kun brittiviranomaiset eivät hyväksyneetkään tutkimusaluksen nimeämiseksi järjestetyn nimikilpailun voittanutta Boaty McBoatfacea aluksen nimeksi. Boaty McBoatface sai ylivoimaisesti eniten ääniä. Nettimeemiksikin noussut pellenimi oli saanut jo internet-maailman hihkumaan riemusta. Viranomaiset eivät kuitenkaan hyväksyneet epäsovinnaiseksi katsottua nimeä, vaan alus nimettiin lopulta luontotutkija ja tv-persoona Sir David Attenboroughin mukaan. Lopputulos oli maailmanlaajuisesti valtava pettymys.

Boaty sai lohdutuspalkinnon. Nimi kelpasi pienoissukellusveneelle, jota operoidaan emoalukselta.

Boatyn kohtalo jätti nettimaailman luovuuden äärelle.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

MTR Express -yhtiö toivoo, että Trainy McTrainface ”otetaan vastaan ilolla monien toimesta, eikä ainoastaan Ruotsissa”.

Ota kantaa

Pitäisikö VR:n antaa junallensa nimeksi Juna Junanaamainen?

Kyllä, se on hyvä nimi! 56% Ei pitäisi. 44%
Ääniä yhteensä 1800

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt