Digitoday

Ei voi olla enää sattumaa: Pirate Bay kaappaa tietokoneen suorittimen

Julkaistu:

The Pirate Bay
Tunnettu tiedostonjakopalvelu louhii taas virtuaalirahaa vierailijoiden tietokoneilla. Kyse ei ole eneimmäisestä kerrasta.
Ruotsalaista alkuperää oleva The Pirate Bay -verkkosivusto otti uudestaan käyttöön Coinhiven teknologian, jolla verkkosivun vierailijoiden tietokoneet laitetaan louhimaan virtuaalirahaa. Kyseessä on vaihtoehtoinen ansaintatapa verkkosivuille perinteisten mainosten sijaan.

Asiasta uutisoi muun muassa Bleeping Computer, jonka mukaan louhinnasta ei ole mahdollisuutta kieltäytyä. Viimeksi näin kävi syyskuussa, kun Pirate Bay testasi Coinhivea yhden päivän. Ei ole tiedossa, onko nyt käynnissä oleva louhinta pysyvää vai ei.

On epäselvää, miten pahasti louhinta tällä kertaa rasittaa tietokonetta. Bleeping Computerin kuvakaappauksen mukaan suoritin kuormittuu huomattavasti, mutta asiasta myös kirjoittavan TorrentFreakin mukaan louhijan toimintaa on rajoitettu niin, etteivät käyttäjät välttämättä huomaa mitään.

Joka tapauksessa on selvää, että louhijan ottaminen käyttöön kertomatta siitä vierailijoille on vastoin Coinhiven selviä suosituksia. On myös mahdollista, että Pirate Bay menettää palveluntarjoaja Cloudfaren tuen, mikä altistaisi sivuston vahingollisille palvelunestohyökkäyksille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teoriassa on mahdollista, että nyt nähty louhija ei ole Pirate Bayn siunaama, vaan johtuu sivulle päässeestä haitallisesta mainoksesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt