Digitoday

Windows 10:ssä on salainen ”jumalatila” – helpottaa käyttöä ihmeellisesti

Julkaistu:

Digivinkit
Käytä hieman aikaa Windowsin asetusten kasaamiseen samaan laariin, niin saatat säästää paljon aikaa myöhemmin. Tempusta vinkkasi Cnet.
Windows 10:llä on paha tapa halkoa asetuksiaan kahteen eri paikkaan, eli Ohjauspaneeliin ja Asetukset-valikkoon. Niissä on paljon päällekkäisyyksiä, mutta jotkut toiminnot löytyvät vain toisesta, mikä on omiaan hämäämään käyttäjää. Tai sitten namiskat ovat molemmissa, mutta Ohjauspaneelissa kiven ja kannon alla.

Voit ratkaista ongelman nopeasti Cnetin tarjoamalla vinkillä. Temppu onnistuu Microsoftin Windowsiin rakentamalla Jumalamoodilla, joka edellyttää, että käyttäjätilillä on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Voit varmistaa oikeutesi painamalla Windowsissa vasemman alakulman aloitusnappia vasemmalla hiirennapilla ja sitten vasemmassa laidassa olevaa profiilikuvaasi oikealla hiiren napilla. Valitse Muuta tilin asetuksia. Avautuva ikkuna kertoo sinulle nimesi alla, oletko järjestelmänvalvoja.

Jumalamoodi käynnistetään ottamalla esiin Windowsin työpöytä ja painamalla siinä oikeaa hiirennappia. Valitse Uusi > Kansio. Klikkaa kansion nimeä vasemmalla napilla kaksi kertaa pitäen pitkän tauon klikkausten välillä. Nyt pääset nimeämään kansion uudestaan. Kopioi nimeksi tämä pitkä rimpsu kokonaisuudessaan:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Huomaat kansion kuvakkeen muuttuneen. Kun kaksoisklikkaat sitä vasemmalla napilla, pääset listaan, jossa kaikki asetukset ovat rivissä. Ne ovat jopa lajiteltuina aihepiirin mukaan, kuten Järjestelmä, Virranhallinta-asetukset tai Ääni.

Tätä tarkoittaa Jumalamoodi kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vastaava toiminto löytyy itse asiassa jo Windows 7:stä lukien.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt