Vladimir Putinkin pelkää tekoälyn kehitystä – esitti teknologiafirman johtajalle huolestuneen kysymyksen

Venäjän presidentti totesi hiljattain, että tekoälyssä johtoaseman ottava maa nousee koko ”maailman johtajaksi”.

Arkadi Volozh keskustelee Vladimir Putinin kanssa Moskovassa 21. syyskuuta 2017.

25.9.2017 9:01

Venäjän presidentti Vladimir Putin tiedusteli teknologia-asiantuntijalta tekoälyn ihmiskunnalle aiheuttamasta uhkakuvasta, kertoo Russia Today.

RT:n mukaan Putin kysyi torstain tutustumiskäynnin yhteydessä nettifirma Yandexin toimitusjohtajalta Arkadi Volozhilta, milloin tekoäly ”syö meidät”.

– Toivottavasti ei koskaan. Se ei ole ensimmäinen kone, joka on jossakin ihmisiä parempi. Kaivuri kaivaa paremmin kuin me lapion kanssa. Kaivurit eivät kuitenkaan syö meitä. Auto liikkuu meitä nopeammin, Volozh vastasi.

– Ne eivät ajattele, jatkoi Putin.

Volozh sanoi sen pitävän paikkansa ja jatkoi puhettaan tekoälyn ansioista.

Presidentille esiteltiin Yandexin toimintaa.

Putin oli hiljattain todennut opiskelijoille pitämässään puheessa, että tekoälyssä johtoaseman ottava maa nousee koko ”maailman johtajaksi”.

Toisaalta presidentti vakuutti, että Venäjä ei niin tekisi. Jos maasta tulee tekoälyn johtovaltio, Putin lupaa tietotaidon jaettavan koko maailman kanssa samalla tavalla, kuin ydinteknologiaa jaetaan nykyisin.

Teknologiavisionääri Elon Musk on kuitenkin arvioinut, että kansainvälinen kilpailu paremmuudesta tekoälyssä on todennäköisin syy kolmannelle maailmansodalle.

Hänen mukaansa sotaa ei välttämättä aloita kukaan valtionpäämies, vaan yksi tekoälyistä, ”jos se päättää, että ennaltaehkäisevä isku on todennäköisin reitti voittoon”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?