Lopullinen Gmail-vinkki: Näin tuhoat tilisi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Vielä kerran: Yksi Gmail-vinkki lopettaa kaikki vinkit

Gmail-sähköpostitilin poistaminen pysyvästi tapahtuu nopeasti.

Sähköpostit kannattaa ladata talteen ennen Gmail-tilin sulkemista. Ole tarkka, ettet tuhoa vahingossa koko Google-tiliä peljän sähköpostitilin sijasta.­

24.9.2017 19:11

Googlen Gmail-sähköpostipalvelua koskeva vinkkisarjamme päättyy räväkästi koko tilin tuhoamiseen.

Sähköpostiosoitteen tuhoamiselle on tarvetta harvoin, mutta tällaisiakin tilanteita on. Esimerkiksi se, kun olet siirtynyt pysyvästi toisen mailipalvelun käyttäjäksi. Tällöin ”bumerangiviesti” kertoo lähettäjälle, että sähköpostiosoite ei ole enää käytössä.

Sähköpostitilin poistaminen hävittämättä koko Google-tiliä on mahdollista näillä ohjeilla.

Mene verkossa osoitteeseen https://myaccount.google.com/preferences#deleteservices. Tämä tuo esiin Google-tilisi Tiliasetukset-sivun ja nimenomaan sen kohdan, jossa palveluja voi poistaa.

Klikkaa Poista tuotteita -valintaa, joka näkyy osapuilleen ruudun keskellä. Älä missään tapauksessa paina sen alapuolella olevaa Poista Google-tili ja tilin tiedot -valintaa.

Voit joutua kirjautumaan uudelleen Google-salasanallasi. Pääset tämän jälkeen valitsemaan, minkä palvelun haluat poistaa. Tässä tapauksessa valitset Gmailin painamalla sen vieressä olevaa roskakoria. Jos haluat säilyttää Gmailissa olevat sähköpostit, paina ensin ylempänä olevaa Lataa tiedot -linkkiä ja seuraa ruudulla annettuja ohjeita.

Roskakorin painamisen jälkeen tee niin kuin Google sinua ohjeistaa, ja valitse Poista Gmail. Mikäli olet käyttänyt Gmailia ilman verkkoyhteyttä, sinun pitää myös tyhjentää selaimesi välimuisti ja evästeet, jotta pääset Gmailista kokonaan eroon.

Jos jostain syystä tulet katumapäälle, voit saada osoitteesi takaisin menemällä Gmailiin ja noudattamalla ruudulla annettavia ohjeita. Googlen mukaan myös tilin sähköpostiviestit saattavat palautua, jos tili on poistettu "äskettäin".

Muussa tapauksessa viestit hävitetään pysyvästi, eikä kukaan muu voi luoda Gmail-tiliä vanhalla osoitteellasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?