Googlen Gmail muuttaa sähköpostiosoitteet, katuosoitteet ja puhelinnumerot klikattaviksi linkeiksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Gmail sai kaivatun uudistuksen

Puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet ja ehkä kohta myös katuosoitteet muuttuvat linkeiksi Gmailissa.

Gmail osaa nyt luoda sähköpostien sisällöistä klikattavia linkkejä.­

19.9.2017 10:29

Googlen Gmail-sähköpostipalvelu sai uuden toiminnon, jonka puuttumista näihin päiviin asti on ihmetelty laajasti. Gmail osaa vihdoinkin muuttaa sähköpostiviestiin kirjoitetut katuosoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet klikattaviksi linkeiksi, muun muassa Engadget kertoo.

Asiasta tiedotti Google blogissaan. Katuosoitteen klikkaaminen vie käyttäjän Google Mapsin karttanäkymään, sähköpostin klikkaaminen avaa uuden viestin kirjoitusnäkymän, ja puhelinnumeron painaminen aloittaa puhelun käyttämällä puhelimen oletuspuhelinsovellusta.

IS Digitodayn testissä Gmailin Android- ja verkkoversiossa voitiin tosin vahvistaa vain sähköpostiosoitteiden ja puhelinnumeroiden muuttuminen linkeiksi. Puhelinnumeroiden muuttuminen linkeiksi myös edellytti, että numeron alussa oli maakoodi.

Kokeillut suomalaiset katuosoitteet eivät muuttuneet linkeiksi ainakaan vielä. Ei edes kokeiltaessa täsmälleen samaa yhdysvaltalaista osoitetta, jolla Google esitteli toimintoa blogissaan.

Uudistuksen tulisi sinänsä olla hyvin pian käytössä kaikilla Gmailin käyttäjillä verkossa, Androidissa ja iOS-alustalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?