Gmailiin voi asettaa automaattisen poissaoloviestin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Oletko lähdössä matkalle? Muista yksi asetus Gmailissa

Automaattisen lomaviestin jättäminen on kohteliasta ja huomaavaista, jos tiedät olevasi pitkään poissa sähköpostin ääreltä.

Automaattinen poissaoloviesti laaditaan Gmailin asetuksista käsin.­

17.9.2017 7:56

Syysloma on jo kulman takana, eikä sähköpostin vilkuilu vaikkapa lomamatkan aikana liene tärkeysjärjestyksessä korkealla. Älä kuitenkaan jätä Gmail-kontaktejasi epätietoisuuden valtaan vastaamattomilla viesteillä.

Gmailiin voi asettaa automaattisen viestin, joka lähtee vastauksena saapuviin sähköposteihin. Jos käytät Gmailia tietokoneen selaimen kautta, paina oikean yläkulman hammasratasta, ja valitse Asetukset. Vieritä alas kohtaan Lomaviesti, ja valitse Automaattinen lomaviesti käytössä.

Voit valita aikajakson, jona automaattinen poissaoloviesti esitetään. Lisäksi voit kirjoittaa aiheen ja varsinaisen lomaviestin. Muista lopuksi tallentaa muutokset asetusvalikon pohjalla.

Toiminto pelaa suurin piirtein samalla tavalla myös Androidissa ja iPhonessa, joskin niissä pitää aluksi painaa ruudun vasemman yläkulman kolmea vaakaviivaa, valita alhaalta Asetukset, valita se tili, johon lomaviesti halutaan ja sitten valita listasta Lomaviesti.

Viestin asettamisen jälkeen Androidissa painetaan Valmis-nappia ja iPhonessa Tallenna-nappia oikeassa ylänurkassa.

Jos ajattelit lukea sähköpostejasi lomallakin, poissaoloviestiä on turha rustata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?