YouTube-tähti PewDiePie sanoi nigger-sanan PUBG-videopelissä - Digitoday - Ilta-Sanomat

PewDiePie möläytti kielletyn sanan ja myrsky nousi: ”Tekee todellista vahinkoa”

YouTuben suurin lähettäjä PewDiePie saa osakseen rankkaa arvostelua rasistisesta kommentistaan.

Felix "PewDiePie" Kjellberg on jälleen rasismikohun keskellä YouTube-esiintymisensä takia.

12.9.2017 14:58

YouTubessa 57 miljoonaa tilaajaa kerännyt Felix "PewDiePie" Kjellberg sai jälleen osakseen huomiota sanottuaan nigger-sanan suorassa lähetyksessä.

Asiasta uutisoi muun muassa TechCrunch. Ruotsalainen Kjellberg käytti hyvin loukkaavana pidettyä sanaa tilanteessa, jossa hän oli turhautunut vaikeaan vastustajaan huippusuositussa PUBG-videopelissä. Kjellberg sanoo heti perään "anteeksi".

Mies tunnetaan räväköistä kommenteistaan. Helmikuussa hän menetti rahakkaan Disney-sopimuksen juutalaisvastaisella tempauksellaan, jota hän väitti jälkikäteen huonoksi vitsiksi. Samalla YouTube tiputti hänet tuottoisasta ”Preferred advertising” -kategoriasta.

Viimeisimmän möläytyksen seuraukset YouTube-tähdelle ovat vielä epäselvät. Yksi pelinkehittäjä on kuitenkin saanut tarpeekseen.

Firewatch-pelin kehittäneen Campo Santo -pelistudion perustaja Sean Vanaman kertoo Twitterissä, että he aikovat tehdä tekijänoikeusvalituksen kaikista Kjellbergin Firewatch-videoista ja mahdollisista tulevista videoista, joissa esiintyy Campo Santon sisältöä.

– Olen kyllästynyt siihen, että tämä lapsi saa aina vain lisää tilaisuuksia tehdä rahaa siitä, mitä me teemme, Vanaman laukoo.

– Hän on pahempi kuin kaappirasisti: Hän levittää halveksuttavaa roskaa, joka tekee todellista vahinkoa tämän alan kulttuurille, Vanaman kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?