Digitoday

Hurrikaania pakenevat Tesla-kuskit saivat yllättävää apua – päivitys muutti auton ominaisuuksia

Julkaistu:

Hurrikaani Irma
Teslan ohjelmistopäivitys auttaa hurrikaania pakenevia ajamaan hieman tavallista kauemmas.
Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla alkoi jakaa ilmateitse ohjelmistopäivitystä joihinkin Tesla-autoihin Floridassa, muun muassa TechCrunch kertoo.

Väliaikainen päivitys on suunnattu autoihin, jotka sijaitsevat Irma-hurrikaanin evakuointialueilla.

Päivitys tuo autoihin arviolta noin 50 kilometriä lisää ajomatkaa nostamalla akun kapasiteetin 60 kilowattitunnista 75 kilowattituntiin. Tämä on mahdollista, koska Model X- ja Model S -autoissa on sama akku, mutta halvemmissa versioissa se on keinotekoisesti rajoitettu 60 kilowattituntiin.

Ohjelmistopäivitys perutaan tiettävästi 16. syyskuuta, mutta takaraja ei luultavasti ole lukkoon lyöty säätilanteen arvaamattomuuden vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hyvistä aikomuksista huolimatta päivityksen levittämiseen voi myös liittyä riskejä vaikeista valinnoista, jos päivitys tulee yhteen autoon, mutta ei toiseen. On epäselvää, kuinka kattavasti Tesla päivitystä jakaa Floridassa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Äiti alkoi saada majoitusyritykseen iljettäviä puheluita tyttärestään – syy paljastui Facebookiin tekaistusta seksiprofiilista
   Kotimaa
  3. Ässien sirkuksessa taas uusi käänne: Jari Pasanen ei valmennakaan Porissa ensi kaudella – uuden valmentajan etsintä meneillään
   SM-liiga
  4. Laulajatähden esiintyminen suositussa ohjelmassa meni pahasti pieleen – rivot eleet raivostuttivat tv-katsojat: ”Noloa”
   Viihde
  5. Valitaanko venäläinen kenraalimajuri Interpolin uudeksi johtajaksi? Suomella on yksi ääni ja sen antaa poliisiylijohtaja
   Ulkomaat
  6. Kaisan käkkärätukka muuttui yhtäkkiä mystisesti suoraksi: ”Tähän ei ole löydetty mitään hyvää syytä”
   MyStyle
  7. Kirsi on viihtynyt vuosia avoimessa suhteessa: ”Seksi nuoremman miehen kanssa on erinomaista”
   Seksi & Parisuhde
  8. Kimi Räikköselle tihkui loistavia tietoja Sauberilta – ”Ensi vuosi näyttää todellakin hyvältä”
   Formula 1
  9. Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviestejä – liittyvät tuleviin veronpalautuksiin
   Kotimaa
  10. Tunti sitten
  11. Saudi-Arabian kuningas Salman, 82, puhui ensimmäistä kertaa julkisesti Khashoggin murhan jälkeen – ylisti maan oikeuslaitosta
   Ulkomaat
  12. Pallokerho: Huuhkajat kyykkäsi Unkarissa, ei vielä syytä paniikkiin – Pikkuhelmarien MM-kisat penkin alle: ”Valmistautuminen epäonnistui”
   Huuhkajat
  13. Näytä lisää