PlayerUnknown’s Battlegrounds eli PUBG kasvattaa suosiotaan hurjaa vauhtia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Hurjia lukuja: Pc-pelaajien uusi lemmikki jättää taakseen GTA:n ja Falloutin

PlayerUnknown’s Battlegroundsia voi pelata joko ensimmäisen tai kolmannen persoonan näkökulmasta.

Julkaistu: 8.9.2017 10:51, Päivitetty 8.9.2017 13:38

PlayerUnknown’s Battlegroundsin suosio kasvaa kasvamistaan. Sen arvioidaan olevan nyt maailman kuudenneksi pelatuin pc-peli.

Pc-maailma on saanut uuden hittipelin. Edelleen early accessissa eli esijulkaisuvaiheessa olevan PlayerUnknown’s Battlegroundsin (PUBG) suosio on ennätysluokkaa.

Pelin julkaisija Bluehole ilmoitti kolme päivää sitten, että peliä on myyty jo 10 miljoonaa kappaletta.

Kirjoitushetkellä peli hipoo miljoonan samanaikaisen pelaajan rajaa Steamin tilastoissa.

PUBG on toimintapelien sarjaan kuuluva eloonjäämispeli, jota on toisinaan kuvailtu ”nälkäpeliksi” asetelmansa vuoksi. Pelaajat heitetään saarelle, josta he löytävät sattumanvaraisesti aseita ja tarvikkeita. Voittaja on viimeinen hengissä oleva pelaaja, ja pelialue pienenee pelaajien vähetessä.

SteamSpyn keräämän datan mukaan PUBG on lyönyt suosiollaan Steamissa sellaiset hittipelit kuin GTA 5 ja Fallout 4. Nämä noudattivat melko tyypillistä myyntikäyrää, jossa suurin piikki nähtiin myyntiin tulon yhteydessä, minkä jälkeen niiden suosio on laskenut ja vakiintunut tietylle tasolle. PUBGin suosio sen sijaan on noussut koko ajan maaliskuisen julkaisun jälkeen.

Some historical context for PUBG performance on Steam, compared to all other non-Valve games: pic.twitter.com/qiOQ5Q5DqX— Steam Spy (@Steam_Spy) 5. syyskuuta 2017

Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Kannattaa huomioida, että luvut koskevat pc-pelaamista. GTA ja Fallout ovat tarjolla myös pelikonsoleille, ja niitä myydään myös perinteisessä hyllymyynnissä.

Pelejä analysoivan Newzoon lukujen mukaan PUBG oli heinäkuussa maailman kuudenneksi suosituin pc-peli. Sen taakse jäävät muun muassa World of Warcraft, GTA V ja Rocket League.

Viisi suosituinta peliä ovat League of Legends, Hearthstone: Heroes of Warcraft, Counter-Strike: Global Offensive, Minecraft ja laskussa oleva Overwatch.

Newzoon mukaan PUBG on noussut Japanin ykkös-pc-peliksi, ja maailmanlaajuisesti sitä pelaa 10,8 prosenttia pc-pelaajista. Sen suosio esportsissa nousee koko ajan, ja suomalaisetkin ovat niittäneet mainetta PUBG-areenoilla.

Päivitys: PUBGin myyntimäärä päivitetty viimeisimmillä tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?