WhatsApp suunnittelee muutosta: Ei enää ilmainen kaikille - Digitoday - Ilta-Sanomat

WhatsApp suunnittelee muutosta: Ei enää ilmainen kaikille

Facebook kehittää uutta tapaa, jolla se voisi tienata jättisummalla ostamallaan WhatsApp-palvelulla.

7.9.2017 7:00

Facebookin omistama WhatsApp on kehittämässä omaa sovellusta yrityksille, jota nämä voisivat käyttää viestintään asiakkaidensa kanssa palvelun kautta, kertoo TechCrunch.

Sovellus on ilmainen, mutta WhatsAppin tarkoituksena on alkaa laskuttaa sen käytöstä suuria yrityksiä. Pienille ja keskisuurille yrityksille sovelluksen käyttö olisi jatkossakin ilmaista.

WhatsAppin mukaan maksavia yritysasiakkaita voisivat olla esimerkiksi lentoyhtiöt, verkkokaupat ja pankit. Tarkkoja suunnitelmia ansaintamallista ei kuitenkaan vielä ole.

WhatsApp on viikko sitten aloittanut testin, jossa rajatulle yritysjoukolle on annettu oma varmistettu WhatsApp-tili. Varmistettujen tilien nimien yhteydessä on vihreä hyväksymismerkki erotukseksi henkilökohtaisista tileistä ja yrityksen nimissä perustetuista tileistä.

Tarkoituksena on, että palvelun käyttäjät voisivat WhatsAppin kautta esimerkiksi tehdä tilauksia kaupoista tai muista liikkeistä. Myös yritykset voisivat lähettää palvelun kautta viestejä asiakkailleen.

Yritykset eivät voi kuitenkaan alkaa yllättäen lähettää asiakkaille mainosviestejä, vaan asiakkaiden täytyy ensin olla WhatsAppilla yhteydessä yritykseen, WhatsAppin edustaja kertoo TechCrunchille.

Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014 noin 17,5 miljardin euron kauppahintaan. WhatsApp on ainakin toistaiseksi pysynyt ilmaisena ja mainosvapaana palveluna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?