Topfield-digiboksien maahantuoja konkurssiin – mitä käy sinun boksillesi?

Topfield-digiboksien maahantuoja Fintop Oy on mennyt konkurssiin. Laitteiden huolto on tällä hetkellä auki.

Topfieldin digibokseja myytiin Mustassa pörssissä vuonna 2007.

1.9.2017 11:37

Topfield-merkkisten digiboksien suomalainen maahantuoja Fintop Oy on ajautunut konkurssiin. Konkurssipäiväksi on ilmoitettu 29. elokuuta.

Topfield on yksi Suomen suurimpia digiboksimerkkejä. Televisiolähetysten digitalisoitumisen myötä Topfield-boksit olivat aluksi ainoita laitteita, joissa oli kaksi tv-viritintä sekä kiintolevy useamman kanavan samanaikaista nauhoittamista varten.

Topfieldit pärjäsivät myös testeissä hyvin. Laitteita on edelleen käytössä suuri määrä suomalaisissa kotitalouksissa.

Fintopin teknikkona jälkimarkkinoinnissa toiminut Timo Suvikunnas kertoo asiakkaiden takuun olevan edelleen voimassa. Takuuasiat hoidetaan jälleenmyyjän kautta. Suvikunnas arvioi, että takuun piirissä on tällä hetkellä muutama tuhatta digiboksia.

– Huolto ei jatku. Emme ota tällä hetkellä laitteita huoltoon, ja meille ei ole kerrottu, onko Topfield suunnittelemassa jotakin muuta toimintaa Suomessa, tai kuka mahdollisesti huoltaisi laitteita jatkossa, Suvikunnas sanoo IS Digitodaylle.

Fintop Oy:n taloustiedot viime vuosilta ovat hyvin poikkeukselliset. Yhtiö oli vuosina 2012 ja 2013 noin miljoonan euron verran tappiollinen, mutta se teki vuonna 2014 yli 5 miljoonan voiton. Kaksi edellisvuotta olivat jälleen runsaat 600 000 euroa tappiollisia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Fintop Oy:n viisi viimeistä vuotta ovat olleet yhtä lukuun ottamatta tappiollisia. Lähde: Taloussanomat.

Digiboksien kysyntä on vähentynyt viime vuosina, sillä ne ovat korjautuneet monissa kodeissa nettitallennuspalveluilla sekä erilaisilla mediabokseilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?