Samsung mokasi: Ohjelmistopäivitys rikkoi tuhansia televisioita - Digitoday - Ilta-Sanomat

Samsung mokasi: Ohjelmistopäivitys rikkoi tuhansia televisioita

Suuri elektroniikkayhtiö näyttää mokanneen varsin rajusti Britanniassa, The Guardian kertoo.

Kuvituskuva ei liity tapaukseen.

25.8.2017 13:42

Samsung Electronicsin viikko sitten torstaina puskema ohjelmistopäivitys on hajottanut arviolta tuhansia uusia televisioita, The Guardian -lehti uutisoi. Laitteet olivat arvoltaan jopa 1500 euroa.

Päivityksen jälkeen televisiot pimenivät tai juuttuivat esittämään yhtä kanavaa tai kotinäkymää, Forbes-lehti erittelee.

Asiakkaat ovat raivoissaan Samsungin keskustelupalstalla. Yhtiötä arvostellaan etenkin huonoksi koetusta viestinnästä.

– Tämä on viimeinen Samsung-tuote, jonka koskaan omistan, ja heti kun pystyn vaihtamaan puhelimeni Samsungista, teen niin. Tämä on epäilemättä huonointa koskaan saamaani palvelua etenkin, kun ongelman on aiheuttanut tuotteen valmistanut yhtiö, kirjoittaa eräs asiakas.

Palstan moderaattori ilmoitti tämän jälkeen, että korjaus on ollut testauksessa ja todettu toimivaksi. Mutta sen asennus edellyttää Samsungin insinöörin kotikäyntiä.

Ongelma vaikuttaisi koskettavan vain brittiläisiä asiakkaita. Jos hajonneita televisioita todella on tuhansia, on vaikea kuvitella, että kotikäyntiä vaativa korjaus ennättää kaikille nopeasti.

Lisäksi keskustelupalstalta kantautuu huolestuttavia uutisia. Yksi asiakas kertoi eilen, että insinööri kävi jo hänen luonaan ja kytki usb-tikun televisioon (oletettavasti päivityksen syöttämistä varten). Mutta se ei toiminut, ja televisio vietiin korjaamoon ilman arviota toimenpiteen kestosta.

Samsung kertoi IS Digitodaylle, että Samsungin MU-malliston televisioita koskevan päivityksen jakelu on keskeytetty Britanniassa. Päivitystä ei ole julkaistu Pohjoismaissa, joten ongelma ei koske suomalaiskäyttäjiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?