Gmail-käyttäjä: Näin valitset vastaanottajat nopeammin

Typerältä kuulostava kysymys voi johtaa yllättävään vastaukseen ja sitä kautta elämän helpottumiseen.

20.8.2017 19:17

Käyttämämme verkkopalvelut ovat täynnä toimintoja, jotka voivat tuijottaa sinua suoraan silmiin, mutta joita et kuitenkaan tule käyttäneeksi. Googlen sähköpostipalvelu Gmail ei ole poikkeus.

Onko sinulla tapana kirjoittaa vastaanottajien sähköpostiosoitteet kokonaan tai ainakin siihen saakka, että Gmail osaa ehdottaa loppuosan automaattista täydennystä? Vielä helpompikin tapa on.

Lähettäessäsi Gmailissa sähköpostia uudelle henkilölle, tämän osoite tallennetaan automaattisesti yhteystietoihin. Kun sitten kirjoitat uutta viestiä tälle henkilölle, klikkaa tietokoneella osoitekentän vasemmalla puolella olevaa Vast. ott. -painiketta ja valitse esiin tulevasta ikkunasta Kaikki yhteystiedot. Voit sitten klikata listasta kaikki halutut vastaanottajat, ja paina lopuksi alhaalta Valmis.

Jos puolestaan tyydyt kirjoittamaan viestit perinteisellä tavalla, voit silti käyttää tätä oikopolkua: Gmail tunnistaa sähköpostiosoitteiden etuosat riippumatta siitä, kirjoitatko niissä olevat pisteet vai et.

Esimerkiksi etunimisukunimi@gmail.com on Gmailin silmissä sama asia kuin etunimi.sukunimi@gmail.com tai vaikka e.t.u.n.i.m.i.s.u.k.u.n.i.m.i@gmail.com. Tästä on iloa esimerkiksi, jos joutuu toistuvasti kirjoittamaan sähköposteja ihmisille, joiden osoite koostuu etu- ja sukunimistä.

Samasta toiminnosta on hyötyä myös roskapostin välttämisessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?