Lukkofirma tunaroi Yhdysvalloissa: Rikkoi satoja lukkojaan etäyhteydellä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Lukkofirma tunaroi Yhdysvalloissa: Rikkoi satoja lukkojaan etäyhteydellä

Yhdysvaltalainen LockState-yhtiö jumitti omat älylukkonsa epäonnistuneella päivityksellä.

Asunnonvuokrauspalvelu Airbnb on tarjonnut LockStaten lukkoja kumppanuusohjelman kautta. Yhtiön pieleen mennyt päivitys aiheutti kuitenkin ongelmia vuokraisännille ja vuokralaisille.­

16.8.2017 7:37

Etälukittavia älylukkoja tuottavan LockState-yhtiön ohjelmistopäivitys meni pieleen pahimalla mahdollisella tavalla: Se muutti lukot käyttökelvottomiksi, eivätkä lukkojen käyttäjät pystyneet enää päivityksen jälkeen lukitsemaan tai avaamaan oviaan etäyhteyden yli, kertoo Ars Technica -verkkosivusto.

Lukot jumiuttava päivitys esti myös wifi-yhteyden kautta tehtävän korjaavan päivityksen asentamisen. Vika koskee noin 500 älylukkoa.

Yhtiön jumiutuneissa lukoissa oli numeronäppäimet, ja älytoimintoihin kuului mahdollisuus ovien avaimena käytettävän numerokoodin vaihtaminen etäyhteydellä. Yhtiön mukaan lukon käyttäjät voivat lähettää lukon takaosan yhtiölle, jolloin he voivat saada sen korjattuna takaisin noin viikossa.

Ovet toki avautuvat yhä myös perinteisillä avaimilla. Yhtiön viikon mittainen toimitusaika ei silti ole miellyttänyt useita älylukkoihin luottaneita asiakkaita. Ikävin tilanne on ollut niillä käyttäjillä, joilla ei ole ollut asuntoonsa ylimääräisiä avaimia.

Kaiken lisäksi käyttökelvottomaksi mennyt lukko oli käytössä asuntojen vuokravälityspalvelun Airbnb:n kumppanuusohjelmassa. Yhtiö on tarjonnut palvelua, jossa se vaihtaa lukkojen numerokoodit asunnon omistajan puolesta ja ilmoittaa ne uudelle vuokralaiselle. Rikki menneet älylukot estivät siis myös useita Airbnb:n käyttäjiä pääsemästä vuokraamiinsa ja maksamiinsa asuntoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?