Anonymous kaappasi uusnatsien sivuston – tai sitten käynnissä on kiero huijaus - Digitoday - Ilta-Sanomat

Anonymous kaappasi uusnatsien sivuston – tai sitten käynnissä on kiero huijaus

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.8.2017 7:26

Yhdysvaltalainen uusnatseja tukeva Daily Stormer -verkkosivusto näyttää joutuneen Anonymous-hakkerien kaappaamaksi – tai ehkä ei sittenkään.

Hakkeriyhteenliittymä Anonymous on saattanut iskeä Yhdysvalloissa suositulle uusnatsien Daily Stormer -sivustolle kostoksi Charlottesvillen väkivaltaisuuksista – tai sitten kyseessä on sivuston ylläpitäjän outo huijaus.

Verkkosivuston etusivulle on vaihdettu kuva Anonymous-hakkerien tunnuksena käyttämää Guy Fawkes -naamaria käyttävästä hahmosta. Suurilla kirjaimilla kirjoitetussa viestissä Anonymous kertoo ottaneensa sivuston haltuunsa Charlottesvillessä uusnatsin päälleajamana kuolleen naisen takia.

Viestissä uhataan myös paljastaa sivuston palvelimelta kerättyjä tietoja. Palvelimelta on kirjoituksen mukaan löytynyt myös paikannustietoa sivustoa ylläpitävästä Andrew Anglinista, ja Anonymousin liittolaiset Lagosissa aikovat vierailla hänen luonaan.

Sivuston etusivulla olevan kirjoituksen mukaan Anonymous antaa sivuston olla näkyvillä 24 tunnin ajan varoituksena, minkä jälkeen se suljetaan lopullisesti.

Sivusto kiinni joka tapauksessa

Anonymous-järjestön mukaan se ei kuitenkaan ole hyökännyt uusnatsisivustolle. Sen sijaan Anonymousin YourAnonNews-kanavalla Twitterissä epäillään, että kyseessä on huijaus.

If goal of Daily Stormer was to get us to celebrate a BS claim, it backfired. Seriously, suck less. — Anonymous (@YourAnonNews) August 14, 2017

Daily Stormer -sivuston domain-palveluntarjoaja GoDaddy on jo kuitenkin ilmoittanut, että sivuston on löydettävä uusi paikka 24 tunnin kuluessa käyttäjäehtojen rikkomisen takia, kertoo TechCrunch-verkkolehti. Daily Stormer kirjoitti muun muassa erittäin loukkaavasti Charlottesvillen yliajon uhrista.

Anglin on Yhdysvalloissa tunnettu uusnatseja kannattavista kirjoituksistaan sekä järjestämistään trollauskampanjoista. Hän myös tuki Donald Trumpin presidentinvaalikampanjaa, ja ylisti Trumpin vaisua kannanottoa Charlottesvillen tapahtumiin, joissa ei tuomittu uusnatseja.

Hänen epäillään olevan Lagosissa Nigeriassa, minne hän olisi paennut syytteitä Yhdysvalloissa. Myös tämä saattaa kuitenkin olla huijausta, kertoo Reveal-uutissivusto.

Tuoreimmat osastosta