Disney jättää Netflixin: Tähtien sota- ja Marvel-elokuvien kohtalo auki

Julkaistu:

Netflix
Disney aikoo poistaa elokuvansa Netflix-verkkopalvelusta ensi vuoden loppuun mennessä. Tähtien sota- ja Marvel-elokuvat saatetaan myös keskittää Disneyn omaan verkkopalveluun.
Yhdysvaltalainen viihdejätti Disney aikoo poistaa elokuvansa Netflix-palvelusta, ja käynnistää oman verkkotilauspalvelun. Disneyn elokuvien lisäksi myös Pixarin animaatiot lähtevät Netflix-palvelusta ensi vuoden lopulla.

Disneyn tuotantoa on voinut katsoa Netflix-palvelun kautta vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa, missä ne ovat keränneet noin kolmasosan kaikesta Netflix-katselusta, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Disney omistaa myös supersankarisarjakuvistaan tunnetun Marvel-yhtiön sekä Star Wars -elokuvat. Disneyn toimitusjohtajan Bob Igerin mukaan yhtiössä keskustellaan Marvel- ja Tähtien sota -elokuvien jatkosta, Bloomberg kertoo.

Todennäköisesti Disney haluaa keskittää omistamansa sisällön jatkossa yhä tiiviimmin omaan verkkopalveluunsa.

Disneyn oman videopalvelun on tarkoitus käynnistyä vuoden 2019 alussa Yhdysvalloissa ja laajentua sen jälkeen muihin maihin. Verkkopalvelussa on tarkoitus julkaista myös omia vain sille tuotettuja ohjelmia.

Netflixin osake putosi yli viisi prosenttia uutisen tultua julki.