Digitoday

WhatsApp kieltämässä yhden emojin: Piilotettu ominaisuus vihjaa tärkeästä uudistuksesta

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp-sovellukseen on tulossa tärkeä uudistus, joka tuo yritykset uudella tavalla mukaan palveluun, WABetaInfo kirjoittaa.
WhatsAppin Android-version uudessa testiversiossa on mukana "äärimmäisen piilotettu" ominaisuus. Asiasta kirjoittaa WABetaInfo, joka on aiemmin verrattain luotettavasti löytänyt WhatsApp-sovelluksen varhaisista testiversioista vihjeitä tulevista ominaisuuksista.

WABetaInfon mukaan WhatsApp estää kirjoittamasta hyväksymistä tai varmennettua käyttäjätiliä symboloivaa emojia käyttäjän nimikenttään. Syynä on se, että WhatsApp aikoo käyttää niitä merkitsemään yritysten varmennettuja tilejä. WhatsApp aikoo ilmeisesti estää sekaannukset ja huijaukset estämällä käyttäjiä itse lisäämästä merkkiä nimen viereen.

Testiversion piilotetut ominaisuudet vihjaavat siitä, että Facebookin omistamasta WhatsAppista on tarkoitus tehdä väline, jolla yritykset voisivat viestiä asiakkaidensa kanssa.

Yrityksille on palveluun tulossa omat profiilisivut, joissa on paikka muun muassa postiosoitteelle, sähköpostiosoitteelle, yrityksen viralliselle nimelle ja verkko-osoitteelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttäjät voivat kuitenkin jatkossa myös vaimentaa yrityksien viestit, jos ne alkavat häiritä, ja käyttää palvelua edelleen nykyiseen tapaan vain henkilökohtaiseen viestintään.

Yrityksille WhatsApp taas on kehittämässä omaa erityisesti yritysviestintään tarkoitettua sovellusta. Yrityksen työntekijällä voi olla siis puhelimellaan yrityssovellus yritysviestintään sekä WhatsAppin tavallinen sovellus henkilökohtaiseen viestintään.

WABetaInfo odottaa uudistuksen julkistuksen olevan todella lähellä ja tulevan palveluun neljässä kuukaudessa.

Ennustuksen uskottavuutta heikentää se, että WABetaInfon keväällä ennakoimat ominaisuudet, kuten paikkatiedon jakaminen ja lähetetyn viestin peruuttaminen, eivät ole toistaiseksi ilmestyneet, vaikka etenkin jälkimmäisen toiminnon piti olla tulossa hyvin pian.

WABetaInfo ei kerro, onko toiminto yrityksille maksullinen. Uudistukset saattavat kuitenkin merkitä sitä, että WhatsAppin omistama Facebook on etsimässä keinoa, jolla se voisi tienata myös käyttäjille ilmaisesta WhatsAppista.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Tapparan fanit odottivat tätä hetkeä kuumeisesti lähes 30 vuotta – ”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan”
   SM-liiga
  3. Satoja ihmisiä jäi porttien taakse Ykkösen kärkiottelussa Helsingissä – ”Ei ollut riittävästi järjestyksenvalvojia”
   Jalkapallo
  4. David Hasselhoff, 66, julkaisi kuvia häistään – intiimi juhla järjestettiin vain lähipiirille: 38-vuotias morsian ihastutti pitsiluomuksessa
   Viihde
  5. Hurja takaa-ajotilanne Porissa – kovakuntoinen konstaapeli juoksi pakoon pyörällä yrittäneen karkulaisen kiinni
   Kotimaa
  6. Porissa keksittiin huikea malli, jolla kouluista ylijäänyt ruoka jaetaan käyttöön – monta hyvää vaikutusta
   Ajankohtaista
  7. Tunti sitten
  8. Hämmästyttävä arkistolöytö paljastaa uutta tietoa yleisurheilua järisyttäneestä vallankumouksesta – katso kuva
   Yleisurheilu
  9. Sisilia on paljon muutakin kuin mafian tyyssija: Valitse jännittävä Palermo, romanttinen Taormina tai ikuinen Syrakusa
   Matkat
  10. Kalajoen kuolonkolari jätti voimakkaan jäljen seismogrammiin – asiantuntija IS:lle: ”Näin selkeät signaalit ovat harvinaisia”
   Kotimaa
  11. Kuvat: José Mourinhon päreet paloivat täysin Chelseaa vastaan – järjestyksenvalvojat tulivat väliin
   Valioliiga
  12. Roope Salmisen elämä mullistui kolmessa vuodessa – kaikki alkoi, kun hänen puhelimensa soi keväällä 2015: ”En ollut silloin millään tavalla tunnettu henkilö”
   Viihde
  13. Näytä lisää