Digitoday

WhatsApp kieltämässä yhden emojin: Piilotettu ominaisuus vihjaa tärkeästä uudistuksesta

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp-sovellukseen on tulossa tärkeä uudistus, joka tuo yritykset uudella tavalla mukaan palveluun, WABetaInfo kirjoittaa.
WhatsAppin Android-version uudessa testiversiossa on mukana "äärimmäisen piilotettu" ominaisuus. Asiasta kirjoittaa WABetaInfo, joka on aiemmin verrattain luotettavasti löytänyt WhatsApp-sovelluksen varhaisista testiversioista vihjeitä tulevista ominaisuuksista.

WABetaInfon mukaan WhatsApp estää kirjoittamasta hyväksymistä tai varmennettua käyttäjätiliä symboloivaa emojia käyttäjän nimikenttään. Syynä on se, että WhatsApp aikoo käyttää niitä merkitsemään yritysten varmennettuja tilejä. WhatsApp aikoo ilmeisesti estää sekaannukset ja huijaukset estämällä käyttäjiä itse lisäämästä merkkiä nimen viereen.

Testiversion piilotetut ominaisuudet vihjaavat siitä, että Facebookin omistamasta WhatsAppista on tarkoitus tehdä väline, jolla yritykset voisivat viestiä asiakkaidensa kanssa.

Yrityksille on palveluun tulossa omat profiilisivut, joissa on paikka muun muassa postiosoitteelle, sähköpostiosoitteelle, yrityksen viralliselle nimelle ja verkko-osoitteelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttäjät voivat kuitenkin jatkossa myös vaimentaa yrityksien viestit, jos ne alkavat häiritä, ja käyttää palvelua edelleen nykyiseen tapaan vain henkilökohtaiseen viestintään.

Yrityksille WhatsApp taas on kehittämässä omaa erityisesti yritysviestintään tarkoitettua sovellusta. Yrityksen työntekijällä voi olla siis puhelimellaan yrityssovellus yritysviestintään sekä WhatsAppin tavallinen sovellus henkilökohtaiseen viestintään.

WABetaInfo odottaa uudistuksen julkistuksen olevan todella lähellä ja tulevan palveluun neljässä kuukaudessa.

Ennustuksen uskottavuutta heikentää se, että WABetaInfon keväällä ennakoimat ominaisuudet, kuten paikkatiedon jakaminen ja lähetetyn viestin peruuttaminen, eivät ole toistaiseksi ilmestyneet, vaikka etenkin jälkimmäisen toiminnon piti olla tulossa hyvin pian.

WABetaInfo ei kerro, onko toiminto yrityksille maksullinen. Uudistukset saattavat kuitenkin merkitä sitä, että WhatsAppin omistama Facebook on etsimässä keinoa, jolla se voisi tienata myös käyttäjille ilmaisesta WhatsAppista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt