Katsotko ikivanhaa katukuvaa? Näin tarkistat helposti Googlella - Digitoday - Ilta-Sanomat

Katsotko ikivanhaa katukuvaa? Näin tarkistat helposti Googlella

Kuvituskuva
Julkaistu: 30.7.2017 8:34

Googlen Street View -kuvat eivät todellakaan ole aina uusinta huutoa. Tietokoneella asian näkee todella yksinkertaisesti.

Moni meistä käyttää Googlen Street View -katukuvia tarkistaakseen, miltä määränpää näyttää ennen matkan aloittamista. Mutta entä jos totuus on tyystin toisenlainen kuin miltä kuvissa näytti?

Näin voi käydä, jos ei ole tarkkana. Googlen kuvat voivat olla useita vuosia vanhoja, joten helppokulkuiselta näyttävä reitti saattaakin nyt viedä keskelle suurta tietyömaata tai muuta rakennusprojektia.

Esimerkiksi tämän jutun esimerkkikuva on otettu syyskuussa 2011. Paljon voi tapahtua noin kuudessa vuodessa.

Kuvituskuva

Tietokoneen selaimessa Google Mapsin katukuvat paljastavat, koska ne on otettu. Mene mihin tahansa katukuvaan raahaamalla oikean alakulman pieni keltainen heppu kuvatun tien kohdalle haluamaasi paikkaan.

Kun katukuva on auki ruudullasi, näet sen ottoajan kuukauden tarkkuudella ruudun oikeassa alareunassa.

Monista paikoista Google tarjoaa myös historiallisia näkymiä, jos se on ehtinyt kuvata paikat useampaan kertaan. Pääset katsomaan saman paikan aiempia näkymiä vasemmasta yläkulmasta kohdassa, jossa Maps näyttää kellosymbolin ja päivämäärän.

Suomesta on odotettavissa tuoreita näkymiä monin paikoin, sillä Google on päivittänyt kuvastoaan kesän aikana 52 paikkakunnalla.

Kuvan ottoaikoja ei näe Mapsin mobiilisovelluksessa.

Tuoreimmat osastosta