Vinkki: Gmailiin piilotettu tarkistus voi pelastaa noloilta virheiltä

Gmailiin on ovelasti piilotettu oikeinkirjoituksen tarkistus, joka toimii myös suomeksi.

23.7.2017 9:13

Googlen sähköpostipalvelu Gmail käsittää toiminnon, jonka arvon tajuaa ehkä vasta jälkikäteen – kun siihen huolella valmisteltuun kutsuun tai vaikka työhakemukseen eksyi kiroitusvirhe.

Gmailissa on nimittäin tekstin oikeinkirjoituksen tarkistus, mutta se on hyvin piilotettu paikkaan, jota edes kokenut käyttäjä ei ole välttämättä tullut huomanneeksi.

Avaa Gmail tietokoneen verkkoselaimella, ja kirjoita viesti. Lopuksi paina kirjoitusnäkymän oikean alakulman pientä nuolinappia. Valitse sieltä Tarkista oikeinkirjoitus. Näet virheelliset sanat keltaisella pohjalla. Tai ainakin sellaiset sanat, joita Google ei tunnista.

Jos Google näyttää tulkitsevan oikeita sanoja vääriksi, tarkista valittu kieli painamalla edellisen nuolen yläpuolelle nyt ilmestynyttä pientä nuolta.

Jos kielivalinta on Automaattinen ja näet oikoluvun erehtyneen, kannattaa valikosta valita suomi tai mikä tahansa muu viestissä käytetty kieli käsipelillä. Sen jälkeen paina nuolen vieressä olevaa Tarkista uudelleen -nappia.

Työkalu ei ole ihmeidentekijä, joten teksti kannattaa aina lukea vielä itsekin läpi ennen lähettämistä. Ja jos huomaat mokanneesi heti viestin lähdettyä, voi Gmailin toiminto lähetyksen perumiseksi vielä pelastaa sinut pälkähästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?