Uusi erittäin vahva ”älä vastaa” -numero: +358521... – luvassa sekavaa puhetta aiheesta kuin aiheesta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Uusi erittäin vahva ”älä vastaa” -numero: +358521... – luvassa sekavaa puhetta aiheesta kuin aiheesta

Puhelinsovelluksella tilatut soitot ovat häirinneet ilmeisesti satoja suomalaisia.

18.7.2017 11:01

Uusi aiheettomia puhelinsoittoja aiheuttava puhelinsovellus on häirinnyt ilmeisesti satoja suomalaisia. Kukasoitti.fi -sivustolle on kertynyt yli 130 arviota soitoista, jotka tulevat puhelinnumerosta +358521425364. Arvioita on sivuston mukaan katsottu yli 9 000 kertaa heinäkuun alusta lähtien. Myös Fonectan Finder-numeropalvelun mukaan numeroa on haettu poikkeuksellisen paljon, mutta palvelu ei kerro numeron omistajan tietoja.

Kyseessä on JokesPhone-niminen puhelimiin ladattava sovellus, jolla voi tilata etukäteen nauhoitettuja pilasoittoja käyttäjän antamaan numeroon.

– Voit nauraa ääneen tehdessäsi pilasoittoja ystävillesi tai perheenjäsenillesi ilman, että he tietävät kuka soittaa, kerrotaan palvelun esittelytekstissä Google Play -sovelluskaupassa.

Sovellus tallentaa kohteelle tehdyn pilapuhelun ja lähettää sen pilapuhelun tilanneelle sovelluksen käyttäjälle. Tilaajan nimi ei paljastu, koska puhelut tehdään palvelun tarkoitusta varten hankkimasta numerosta.

Kukasoitti.fi -sivustolle kirjoitettujen arvioiden perusteella monet pilapuheluihin vastanneet eivät olleet samaa mieltä puheluiden hauskuudesta.

– Soitti vakuutuspetoksesta ja yritti tivata 680 euron korvauksia. Ilmoitti lopuksi että on vain pilaa mutta uskon että takana oli jotain muutakin, kirjoitetaan eräässä kommentissa.

– Soitto kello 22:10. Puhe tykitystä, jostain autosta ja ylinopeussakosta. Sanoin ei ole autoa, mutta kaveri jatkoi tykitystä, sanoin välillä väliin että ei ole autoa, lopulta kysyi jotain johon sanoin jälleen ei ole autoa, johon kaveri nauroi ja sanoi joku pilailee kustannuksellanne.

– Kuulemma joku pilapuheluapp, kaveri tunkenut numeron sinne. Soitti varmaan 15 kertaa vartin sisään. En vastannut vaan estin koko numeron. Onko tällainen app edes laillinen? Hirveetä häiriköintiä.

– On nyt puolen tunnin sisään soittanut varmaan 10 kertaa, osa hälyttää vain sekunnin. On todella ärsyttävä.

– Pojalle soitti tänään ja valitti, että meidän koira haukkuu yöllä ja häiritsee naapurustoa. Poika on alaikäinen, joten koen, että soittaja on sekä häiritsevä ja ahdistava! Tyyppi pitäisi laittaa hoitoon.

Ilmeisesti sovelluksen käyttäjät sen sijaan ovat siitä pitäneet, sillä se on Google Play -sovelluskaupassa saanut 4,4 tähteä viidestä, ja sitä on asennettu ainakin yli miljoona kertaa.

Sovelluksen kehittäjä on espanjalainen CashITapp-niminen yritys, joka verkkosivujensa mukaan tarjoaa muun muassa mobiilimainontaan liittyviä tuotteita sovellusten kehittäjille. JokesPhonesta yhtiön verkkosivuilla ei ole mainintaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?