Raivo repesi: Hittivimpaimelle tuplahinta Suomessa – ja myydään heti loppuun

Nintendon SNES Mini -retrokonsolin saatavuus ja hinnoittelu on suututtanut pelaajakansan.

5.7.2017 8:43

Hiljattain julkistettua Nintendo Entertainment System Classic Edition -pelikonsolia saadaan Suomeen vain pieni määrä, ja sen hinta on melkoinen.

Myös SNES Mini- tai SNES Classic -nimellä tunnettu konsoli on uusioversio 90-luvun alun klassisesta pelikoneesta. Retrokone sisältää 21 peliä, joista yksi on ennennäkemätön.

Nintendo kertoo verkkosivuillaan pelikonsolin ”saatavuuden olevan rajoitettu” Suomessa. Samalla kiinnostuneita kehotetaan tekemään ennakkotilaus, sillä ”on olemassa riski, että tarjonta ei vastaa kysyntää”.

Suomalaiset jälleenmyyjät myyvät retrokonsolia 150 euron molemmin puolin. Yleisin hintalappu on 149 euroa.

Laitteen veroton hinta USA:ssa on 80 dollaria. Euroopassa sitä on myyty brittiläisille ja saksalaisille verkkokaupoissa alle 100 euron hintaan. Eurogamerin mukaan Britanniassa konsolia sai halvimmillaan 70 punnalla (80 euroa).

 Hinnat saattavat vaihdella jälleenmyyjittäin.

Kotakun mukaan Nintendo toimittaa laitetta ainoastaan syyskuun lopun ja vuodenvaihteen välisen ajan. Käytännössä myynti tapahtunee jo tätä ennen, sillä laitteen ennakkokysyntä on ollut vilkasta.

Suomalaisista verkkokaupoista ainakin Verkkokauppa.com ja VPD ovat myyneet omat laitteensa loppuun. Muutama muu kauppa ilmoittaa saatavuuden olevan epävarmaa, eikä saatavuutta julkistuspäivänä ole enää juuri missään tarjolla.

Tilanne on ehtinyt synnyttää jo runsaasti suuttumusta sosiaalisessa mediassa. Nintendon maahantuojan Bergsalan Facebook-päivityksen kommenteista löytyy huomattava määrä suuttumusta Nintendon toimintaan.

Nintendon maahantuoja Bergsala vastaili Ilta-Sanomat Digitodaylle laitteen hinnasta ja saatavuudesta hyvin niukkasanaisesti.

– ­Hinnat saattavat vaihdella jälleenmyyjittäin, sillä jälleenmyyjät päättävät itse tuotteiden myyntihinnat Euroopassa, muotoili Nintendon viestinnästä Suomessa vastaava Tony Kaasinen.

Kaasinen ei vastannut puhelimitse ja sähköpostitse esitettyyn kysymykseen siitä, miksi konsolin lähtöhinta on kaikkialla Suomessa niin korkea.

Nintendo on tekemässä SNES Minille saman kuin viime vuonna nähdylle NES Minille. Yhtiö luo vahvan kysynnän tuotteelle, mutta sillä ei ole aikomustakaan toimittaa sitä kysyntää vastaavia määriä.

Nintendon haluttomuus valmistaa laitteita synnyttää hamstrausta ja vahvat jälkimarkkinat. NES Mini -konsolia myydään tällä hetkellä verkkohuutokaupoissa noin 200 euron hintaan. Laitteen hinta Yhdysvalloissa oli myyntiintulohetkellä 60 dollaria ja Suomessa noin 80 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?