Lähde: Microsoft antamassa potkut jopa tuhansille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Lähde: Microsoft antamassa potkut jopa tuhansille

Microsoft-talo eli entinen Nokia House spoon Keilaniemessä.

Julkaistu: 4.7.2017 9:22

Yhtiö on uudelleenjärjestelemässä yritysmyyntiään. Yhtiö ei ole halunnut kommentoida odotettavissa olevia irtisanomisia.

Teknologiayhtiö Microsoftin suunnitelmien myynnin ja markkinoinnin uudelleenorganisoinnista kerrotaan tarkoittavan irtisanomisia tuhansille työntekijöille.

Microsoft tiedotti maanantaina uudelleenjärjestelyistä, joilla se yrittää houkutella lisää asiakkaita myyntihenkilökunnan aiempaa paremmalla teknologian tuntemuksella. Yhtiö kertoi uudelleenjärjestelyistä henkilöstölleen maanantaina sähköpostilla, jonka uutistoimisto Bloomberg sai käsiinsä.

Muutokset merkitsevät tuhansien työpaikkojen vähentämistä yritysmyyjien joukossa, suunnitelmista perillä oleva henkilö arvioi Bloombergille. Lähde halusi pysytellä nimettömänä, sillä suunnitelma ei ole julkinen.

Microsoftilla oli noin 121 570 työntekijää maaliskuun lopussa.

Microsoft aikoo jakaa yritysmyyntinsä kahteen yksikköön, joista toinen myy isommille asiakkaille ja toinen pienille sekä keskisuurille. Työntekijät jaetaan erikoistumaan kuuteen eri alaan, esimerkiksi teolliseen tuotantoon, rahoituspalveluihin ja vähittäiskauppaan.

Microsoft käy raakaa kisaa muun muassa Amazonin kanssa asiakkaista, jotka tahtovat esimerkiksi siirtää työpaikoilla käytetyt työkalut ja tiedon pilveen. Nyt se tahtoo saada myyntinsä palvelemaan paremmin näitä asiakkaita. Microsoft ei ole juuri tehnyt muutoksia myyntiinsä vuosiin.

TechCrunchin mukaan Microsoft ei ole halunnut kommentoida asiaa.

Puhelinyksikön eli Microsoft Mobile Oy:n lakkauttamisen jälkeen Suomeen jäi Microsoftin myynti- ja markkinointiorganisaatio Microsoft Oy. Sen palkkalistoilla oli viime vuonna noin 260 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?