Hydraulic Press Pocket -mobiilipeli Hydraulic Press Channelista nousi hitiksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Ei kelvannut suomalaisille pelitaloille – nyt Hydraulic Press -peli tahkoaa rahaa Youtube-pariskunnalle ja opiskelijalle

Anni ja Lauri Vuohensilta ISTV:ssä viime elokuussa.

Julkaistu: 6.6.2017 7:03

Mobiilipeliksi kääntynyt Hydraulic Press Channel osoittautui hitiksi myös kännykkämaailmassa, vaikka idea ei kelvannut suomalaisille pelitaloille.

Huhtikuussa julkaistu, tamperelaisten Lauri ja Anni Vuohensillan Hydraulic Press Channel -Youtube-kanavaan perustuva Hydraulic Press Pocket -mobiilipeli on saanut yli miljoona latausta sovelluskaupassa ja tuo tekijöilleen satoja euroja päivässä.

– Ihan hyvin se on lähtenyt. Kohta on myös uusi päivitys tulossa, sanoo Lauri Vuohensilta Ilta-Sanomat Digitodaylle.

Pelin syntymä oli onnellinen sattuma, kertoo Vuohensilta. Pariskunta sai idean mobiilipelistä viime syksynä nukkumaan mennessään, perui uniaikeet ja istahti ideoimaan peliä. Suomalaiset mobiilipelitalot eivät kuitenkaan lämmenneet idealle.

– Meillä oli valmis markkinointikanava Youtube-kanavan muodossa. Kolmeen mobiilipelifirmaan lähetin sähköpostia, mutta heitä ei tuntunut kiinnostavan, Vuohensilta kertoo.

Ajatus jäi pöytälaatikkoon, kunnes Vuohensiltoja lähestyi 21-vuotias Stadin ammattikoulussa opiskeleva Johannes Linnama. Hän ehdotti Hydraulic Press -aiheista mobiilipeliä, jonka hän voisi tehdä harjoitustyöksi kouluun.

– Hänellä oli konsepti valmiina. Se mitä Johannes oli suunnitellut oli hyvin samankaltaista kuin mitä me olimme miettineet, Lauri Vuohensilta sanoo.

Tästä alkoi vajaat neljä kuukautta kestänyt intensiivijako, jolloin Linnama koodasi pelin grafiikkoineen kaikkineen. Vuohensillat osallistuivat lähinnä ideoimalla ja nauhoittamalla joitakin ääniä.

Anni Vuohensillan mukaan tulot jaetaan ”molemmille reilusti”. Tarkkaa jakoa he eivät paljasta.

Pelin noustua menestykseksi Linnama perusti yrityksen ja työstää nyt täysipäiväisesti päivityksiä peliin. Suunnitelmissa siintää peli myös Vuohensiltojen toisesta Youtube-kanavasta, Beyond the Pressistä, jolla tehdään ”jotain mahdollisimman tyhmää ja kiinnostavaa vähän tieteeseen liittyvää”.

Peli tuo tuloja mainoksia näyttämällä ja pienin pelinsisäisin ostoksin. Tällaisella voi esimerkiksi nopeuttaa prässin palautumista.

– Siinä voi käyttää kuitenkin maksimissaan noin 10 euroa, Lauri Vuohensilta huomauttaa.

Peli tuottaa tällä hetkellä tekijöilleen runsaat 500 euroa päivässä. Vähän viimeisen päivityksen jälkeen päivätuotto liikkui noin 1000 eurossa.

Peliin on tulossa lähiaikoina uusi päivitys. Siinä on muun muassa mahdollista murskata tabletti, jossa pyörii Hydraulic Press Pocket -mobiilipeli, jossa murskataan tabletti, jossa pyörii Hydraulic Press Pocket -mobiilipeli ja niin edelleen.

Nykyisin pelit ovat palveluita, jotka päivittyvät ja kehittyvät jopa vuodesta toiseen. Miten on mahdollista pitää esineiden murskaamiseen perustuva peli mielenkiintoisena jatkossakin?

– Yritämme pitää sen mahdollisimman monipuolisena. Viime päivityksen myötä tuli esimerkiksi mahdolliseksi tehdä pelissä t-paitoja ja painattaa niitä omille seuraajilleen pelissä, Vuohensilta sanoo.

– Kohta pelissä voi varmaan tehdä oman mobiilipelin, Vuohensilta naurahtaa.

Lauri Vuohensilta vakuuttaa, että pariskunta ei ole siirtämässä painotustaan mobiilipeleihin.

– Emme kuitenkaan halua polttaa kanavaa loppuun, siksi murskausvideoita ilmestyy yhden viikkovauhdilla. Lähitavoitteemme on saada toiselle kanavalle [Beyond the Press] miljoona tilaajaa, Vuohensilta sanoo.

Hydraulic Press Pocketin voittokulusta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?