Googlen hakukoneeseen tuli henkilökohtainen haku - Digitoday - Ilta-Sanomat

Googlen hakukone uudistui – osaa hakea sinun tietojasi

Googlen hakukoneeseen on lisätty osio henkilökohtaisia hakuja varten.

29.5.2017 9:21

Googlen hakukoneeseen on tullut kaikessa hiljaisuudessa uusi osio. Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Search Engine Roundtable.

Henkilökohtainen (personal) -haku mahdollistaa tietojen hakemisen Google-tiliisi liittyvistä Gmail-sähköposteista ja Googleen kopioimistasi valokuvista. Näitä ovat muun muassa Android-puhelimen valokuvista tehtävät varmistuskopiot.

Jotta henkilökohtainen haku toimii, sinun on oltava kirjautunut Google-tunnuksillasi selaimeen. Chromen käyttö ei ole välttämätöntä, henkilökohtaiset haut onnistuvat myös muun muassa Edgessä ja Firefoxissa.

Henkilökohtainen haku toimii hieman eri tavoin pöytäkoneversiossa ja mobiililaitteella.

”Concert”-hakusanalla tehty yleinen Google-haku (vasemmalla) ja henkilökohtainen haku. Jälkimmäinen etsii asiaan liittyviä Gmail-sähköpostejasi sekä Googlen Kuvat-palveluun ladattuja tiedostoja.­

Googlen pöytäkoneversiossa saat tehtyä henkilökohtaisen haun valitsemalla ”Lisää”-vaihtoehdon hakukentän alla olevasta valikosta. Valitse ”Henkilökohtainen”-vaihtoehto. Pääset takaisin tavallisiin hakutuloksiin valitsemalla valikon vasemmanpuoleisimman vaihtoehdon, ”Kaikki”.

Mobiililaitteella henkilökohtainen haku löytyy hakukentän olevasta valikkonauhasta. Vaihtoehto ei kuitenkaan näy automaattisesti, vaan nauhaa on pyyhkäistävä hieman vasemmalle. Tällä tavoin saat näkyviin lisää vaihtoehtoja, joista yksi on henkilökohtainen haku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?