Onko Android-puhelimen muisti koko ajan lopussa? Kokeile tätä helppoa niksiä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Onko Android-puhelimen muisti koko ajan lopussa? Kokeile tätä helppoa niksiä

Kuvien poistaminen voi vapauttaa tilaa puhelimesta rutkastikin. Mutta tiesitkö, että pelkkä poista-näppäimen painallus ei riitä?

26.5.2017 9:45

Älypuhelimen suurimpia vaivoja on, että se tahtoo olla koko ajan täynnä. Suurimmat tilasyöpöt ovat yleensä sovellukset, kuvat ja videot.

Sovellusten viemää tilaa ei saa takaisin kuin sovelluksia poistamalla. Tilaa saa myös poistamalla kuvia ja videoita. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että ne vievät tilaa myös poista-näppäimen painalluksen jälkeen.

Kun haluat vapauttaa tilaa puhelimelle, ensimmäisenä kannattaa poistaa automaattisesti varmuuskopioitujen kuvien puhelimessa olevat kappaleet.

Jos varmuuskopiointi tehdään Googlen omalla Kuvat-palvelulla, tilan vapauttaminen tapahtuu menemällä Kuvat-sovellukseen. Valitse siellä kolmen viivan asetusvalikko vasemmassa yläkulmassa ja klikkaa ”vapauta tilaa”. Täältä saat mahdollisuuden poistaa kuvat, jotka on jo varmuuskopioitu talteen.

Jos käytät varmuuskopiointiin esimerkiksi Onedrivea tai Dropboxia, joudut poistamaan talteen kopioidut kuvat käsin. Tähän sisältyy yksi koukku. Kun poistat puhelimelta kuvia käsin, ne eivät todellisuudessa poistu, vaan siirtyvät roskakoriin 60 päivän ajaksi. Siellä ne vievät tilaa siinä missä poistamattomatkin kuvat.

Roskakorin saat tyhjennettyä samaisesta Kuvat-sovelluksen asetusvalikosta. Valitse roskakori, jolloin pääset näkemään poistetut, mutta yhä tilaa vievät kuvat ja videot. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa ja valitse tyhjennä roskakori. Tilaa saattaa vapautua yllättävänkin paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?