Suomalaiskeksinnölle ikävä arvio arvovaltaisessa testissä: Apple osti yhtiön vasta viime viikolla

Suomalaisen Bedditin unen laatua mittaava ratkaisu ei tehnyt kovin hyvää vaikutusta Financial Timesin toimittajaan.

19.5.2017 13:18

Applen ostaman suomalaisyhtiö Bedditin unen laatua ja sydämen sykettä seuraava ratkaisu ei saa suuria kehuja arvovaltaisessa Financial Times -lehdessä. Lehden mukaan Bedditin ratkaisu on muun muassa hankala käyttää.

Bedditin kehittämässä tekniikassa sensorit sisältävä kangaskaistale laitetaan sänkyyn lakanan alle. Ratkaisu saakin kehuja siitä, ettei se vaadi ikävän tuntuisia rannekkeita tai sykevyötä.

Tekniikka vaikutti mittaavan sydämen leposykkeen hyvin, mutta unen laadun mittaustulokset herättivät epäilyksiä laitetta testanneessa toimittajassa. Bedditin sovellus kun antoi lyhyellekin yöunelle hyvän arvosanan, kun taas kilpaileva mittari tuntui antavan realistisemman arvion unen laadusta.

Eniten testaajaa kuitenkin ärsytti puhelinsovellus. Käyttäjän täytyy muistaa käynnistää mittaus mielellään juuri ennen nukahtamista ja lopettaa se heti herättyään. Puhelinta täytyy siis pitää sängyn vieressä.

Beddit voi toimia myös herätyskellona, jolloin se tutkii unen vaiheen kannalta parhaan ajankohdan puolen tunnin sisällä käyttäjän ajastamasta herätysajasta. Herätysmerkkinä toimii kuitenkin iPhonen tavallinen ilmoitus, joka oli testaajan mielestä hankalaa sammuttaa ja vaatii liikaa näpertelyä.

Kirjoittaja arvelee, että Bedditin taustalla oleva tutkimus varmasti hyödyttää Applea, vaikkei nykyinen sovellus aivan täysiä pisteitä saanutkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?