Digitoday

Tv-kanavat uusiksi ensi viikolla – tarkista kaikkien kanavien toimivuus helpolla niksillä

Julkaistu:

Televisio
Ensi keskiviikkona antennitelevisioverkkoon tehdään muutoksia, jotka saattavat poistaa kanavia, ellei katsojalla ole oikeaa laitetta. Vähintään kanavien uudelleenvirittäminen tarvitaan. Kaapeli- ja satelliittikanavat toimivat kuten ennenkin.
Antenni-tv-verkon käyttäjien on viritettävä digitelevisionsa uudestaan 17. toukokuuta, kun MTV3- ja Nelonen-kanavien lähetystaajuudet muuttuvat. Jos kanavia ei viritä uudestaan, ne lakkaavat näkymästä. Muihin ilmaiskanaviin ei tule muutoksia.

Samalla antennitelevisioverkossa siirrytään maksu-tv-kanavilla dvb-t2 -tekniikkaan, jonka avulla antenniverkossa voi lähettää hd-laatuista ohjelmaa tai suuremman määrän peruslaatuisia (sd) kanavia.

Antennitelevisioverkkoa operoivat Suomessa DNA ja Digita.

Muutoksen jälkeen maksukanavien ohjelmat näkyvät vain televisioilla tai digibokseilla, joissa on dvb-t2-viritin. Toimivat laitteet tunnistaa Antenna ready HD -merkinnästä. Jos oikeaa viritintä ei ole, maksukanavat pimenevät kokonaan, tiedottaa esimerkiksi operaattori DNA.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

DNA:n mukaan vastaanottimensa voi testata valitsemalla kanavan 99 televisiossa tai digiboksissa, jossa on tv-kortti. Jos tv-korttia ei ole, testikanava on 100. Jos kanavalla näkyy kuva, laitteessa on dvb-t2-viritin, ja kanavat näkyvät myös jatkossa.

Digitan infon mukaan testikanavia ei kuitenkaan näy niille katsojille, joiden antenni on suunnattu antenni-tv-verkon täytelähettimelle. Pääantennille suunnattujen tv-antennien kautta testikanavien pitäisi näkyä, jos vastaanottimessa on dvb-t2-viritin.

Jos kuvaa ei näy, kannattaa vielä kokeilla hakea kanavat uudelleen. Jos tämäkään ei auta, kannattaa tarkistaa vielä, onko kyseessä todella Antenna ready HD -televisio tai -digiboksi.

Kaikissa antenniverkon tv-lähetyksissä siirrytään dvb-t2-lähetystekniikkaan 31. maaliskuuta 2020 mennessä. Tällöin myös maksuttomat kanavat siirtyvät uuteen tekniikkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Digitan tarkoitus on tehdä muutokset verkkoonsa yöllä 17. toukokuuta ennen aamukahdeksaa. Muutoksista aiheutuu noin vartin pituisia katkoksia lähetyksiin. Yhtiö aikoo tiedottaa, kun muutostyöt ovat ohi ja kanavat kannattaa hakea.

Kaapeli- tai satelliitti-tv-lähetyksiin muutoksilla ei ole vaikutusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt