MTV poistaa salauksen MTV3 HD-, Ava HD- ja Sub HD -kanavista - Digitoday - Ilta-Sanomat

Kohta kannattaa virittää telkkari uudelleen: Kolme ilmaista HD-kanavaa

MTV poistaa salauksen MTV3 HD -kanavastaan. Lisäksi Sub- ja Ava-kanavista tulee katsottavaksi salaamattomat teräväpiirtoversiot.

6.5.2017 15:57

Televisioyhtiö MTV aikoo poistaa salauksen MTV3 HD -teräväpiirtokanavastaan, sekä käynnistää salaamattomat hd-versiot Sub- ja Ava -kanavistaan. Tämä tarkoittaa, että kanavia pystyy jatkossa katsomaan myös ilman operaattorilta saatavaa ohjelmakorttia samaan tapaan kuin Ylen kanavia.

Muutoksen takia teräväpiirtokanavista kiinnostuneiden katsojien on haettava uudestaan vastaanottimensa tv-kanavat. MTV:n mukaan HD-kanavien näkyvyydessä voi olla eroja operaattorista riippuen, ja operaattorit tiedottavat asiakkailleen tarkemmin, milloin MTV3-, Ava- ja Sub-kanavien hd-versiot ovat tarjolla.

Muutos ei koske Digitan antenniverkon kautta televisiota katsovia.

MTV:n mukaan syynä kanavien salauksen poistamiseen on halu vauhdittaa hd-siirtymää, jonka on tarkoitus tapahtua Suomessa 1. huhtikuuta 2020. Tuolloin perinteisen tarkkuuden sd-kanavien lähettämisen on tarkoitus loppua kokonaan.

Antenni-tv:ssä kanavat voivat kadota kokonaan

Antenni-tv-verkon käyttäjien on viritettävä digitelevisionsa uudestaan 17. toukokuuta, kun MTV3- ja Nelonen-kanavien lähetystaajuudet muuttuvat. Jos kanavia ei viritä uudestaan, ne lakkaavat näkymästä.

Samalla lähetyksissä siirrytään dvb-t2 -tekniikkaan, jonka avulla antenniverkossa voi lähettää hd-laatuista ohjelmaa. Muutoksen jälkeen ohjelmat näkyvät vain televisioissa, joissa on dvb-t2-viritin. Jos tätä ei ole, maksukanavat pimenevät kokonaan, tiedottaa esimerkiksi operaattori DNA.

Vastaanottimensa voi testata valitsemalla kanavan 99 siinä televisiossa tai digiboksissa, jossa on tv-kortti. Jos tv-korttia ei ole, testikanava on 100. Jos kanavalla näkyy kuva, laitteessa on dvb-t2-viritin, ja kanavat näkyvät myös jatkossa.

Jos kuvaa ei näy, kannattaa vielä kokeilla hakea kanavat uudelleen. Jos tämäkään ei auta, on hankittava joko Antenna ready HD -televisio tai -digiboksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?