Digitoday

Varo, Finnkinon asiakas! Aidolta näyttävä sähköposti on jotain ihan muuta

Julkaistu:

Tilausansa
Finnkinon nimissä tehdyssä huijauksessa käytetään suomea hämäävän hyvin.
Elokuvateatteriketju Finnkino varoittaa nimissään sähköpostitse lähetetyistä huijausviesteistä, joissa kaupataan pilkkahintaan Finnkinon lahjakortteja.

Viestit ovat hyvin uskottavia, sillä niissä on käytetty Finnkinon logoja sekä hyvää suomen kieltä. Huijausviesteissä luvataan muun muassa:

”Lahjakorttikampanjamme loistavan menestyksen vuoksi lahjoitamme jälleen tässä kuussa 300 kappaletta 35 euron arvoisia lahjakortteja Finnkinon suurimmille faneille. Tällä kierroksella sinut on asiakkaanamme kelpuutettu sijalle 248 ja saat yhden 35 euron arvoisen Finnkinon lahjakortin hintaan 2 €.”


Viestin vanhemmissa versioissa kahden euron hintaisia Finnkino-lahjakortteja luvataan 1 000 ensimmäiselle vastaajalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Finnkino varoittaa, ettei kyse ole sen omasta kampanjasta, vaan luvattomasta tietojen kalastelusta sekä tilausansasta, eikä yhtiöllä ole mitään tekemistä viestien lähettäjien kanssa.

Viesteissä houkutellaan kävijä vastaamaan ensin neljään kysymykseen, minkä jälkeen tätä pyydetään tallettamaan kaksi euroa ”varmistaaksesi lahjakorttitunnuksesi”.

Antamalla luottokorttitiedot sitoutuu samalla kuukausimaksulliseen ”verkkoviihdepalveluun”. Tilausansoissa maininta kuukausilaskutuksesta on yleensä kerrottu hyvin pienellä, joten maksaja huomaa sen usein vasta kun laskuja aletaan periä tililtä.

Tilausansat toimivat lain harmaalla alueella. Virallisesti kuluttajalle kerrotaan lisälaskuista, vaikkakin hyvin pienellä ja epämääräisin termein. Paras keino päästä laskutuksesta on yleensä luottokortin mitätöinti, sillä yhteyden saaminen laskuttavaan yritykseen on yleensä hankalaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt