Suomen parhaat pelit on valittu – tässä voittajat

Suomen pelialan toimijat palkitsivat vuoden 2016 parhaat suomalaiset pelit ja peli-ilmiöt Finnish Game Awards -gaalassa.

Remedyn Quantum Break voitti vuoden 2016 parhaan tietokone- ja konsolipelin tittelin.

27.4.2017 23:08

Pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry, Suomen Pelinkehittäjät ry ja Serious Gaming Cluster Finland ry ovat valinneet Suomen peli- ja peli-ilmiöparhaimmiston vuodelta 2016. Palkinnot julkistettiin torstai-iltana järjestetyssä The Finnish Game Awards -gaalassa.

Supercellin Clash Royale kaappasi kaksi palkintoa: helsinkiläisyhtiön teos palkittiin sekä parhaana mobiilipelinä että vuoden 2016 parhaana kotimaisena pelinä. Peli yhdistelee onnistuneesti keräilykorttipelejä, tornipuolustusta ja reaaliaikaista strategiaa ja nousi maailman suosituimmaksi mobiilipeliksi.

Oheisella videolla näet gaalan livetallenteen

Supercellin Clash Royale palkittiin kahdessa sarjassa. Kuva Supercellin pääkonttorista Helsingin Ruoholahdessa.

Parhaana tietokone- ja konsolipelien sarjassa palkittiin espoolaisen Remedy Entertainmentin Quantum Break. Xbox Onelle ja Windows 10:lle julkaistua peliä ylistettiin visuaalisuudestaan sekä kerronnallisuudestaan ja sen kehuttiin toimivan suunnannäyttäjänä tulevaisuuteen.

Vuoden luovana saavutuksena palkittiin Housemarquen Playstation 4:lle tehty Alienation-zombimäiskintä. Peliä kehuttiin erityisesti erikoistehosteistaan.

Parhaana yritystulokkaana palkittiin Kopla Games. Yhtiön esikoispeli Nonstop Knight julkaistiin viime kesäkuussa, ja saksalainen Flaregames osti yhtiön kahta kuukautta myöhemmin.

Suomen pelimuseo palkittiin vuoden sensaationa. Museokeskus Vapriikkiin Tampereella perustettu museo kerää yhteen Suomen pelihistoriaa sen alusta asti, ja tarjoaa sekä aikakausien mukaan sisustettuja ”huoneita” että pelattavaa kaikilta aikakausilta – Commodore 64 -peleistä kolikkopeleihin ja flipperiin.

Tampereella olevassa Suomen pelimuseossa on muun muassa aikakausien mukaan sisustettuja tiloja.

Vuoden parhaan hyötypelin palkinnon sai Valo Motion Oy:n Augmented Climbing Wall, joka muuttaa oikean kiipeilyseinän pelialustaksi ja tekee suorituksesta monipuolisemman.

Pelien lisäksi palkittiin elämäntyöstään Pelit-lehden entinen päätoimittaja Tuija Lindén. Pelit-lehti antoi vielä oman Kyöpeli-palkintonsa yleisösuosikki My Summer Car -pelille.

Pelit-lehti palkitsi My Summer Carin.

Kokonaisuudessaan Suomessa on tällä hetkellä noin 450 pelialan yritystä. Viime vuonna niitä perustettiin 45 kappaletta.

Suomalainen peliteollisuus on lähtenyt kansainvälistymään myös rahoituspohjaltaan. The Walking Dead -pelisarjaa tekevä Next Games ilmoitti pörssilistautumisestaan maaliskuussa. Max Paynen ja Quantum Breakin takana oleva Remedy Entertainment ilmoitti omasta osakeannistaan torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?