Tamperelainen Hydraulic Press Channel nappasi historiallisen voiton USA:ssa – arvaatko jo, mitä palkinnolle tapahtuu? - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tamperelainen Hydraulic Press Channel nappasi historiallisen voiton USA:ssa – arvaatko jo, mitä palkinnolle tapahtuu?

Hydraulic Press Channel voitti ”some-Oscarien” eli Shorty Awardsien ”outo”-kategorian,

Anni ja Lauri Vuohensilta ISTV:ssä viime elokuussa.

24.4.2017 14:13

Suomalaisten Lauri ja Anni Vuohensillan ylläpitämä Hydraulic Press Channel on voittaneet sunnuntaina amerikkalaisten Shorty Awardsien ”outo” (weird) -kategorian.

Shorty Awardseja voisi kuvailla ”sosiaalisen median Oscareiksi”. Nimensä mukaisesti gaalassa palkitaan lyhyitä sisältöjä sosiaaliseen mediaan tekeviä vaikuttajia ja sisällöntuottajia. Palkintoja jaetaan muun pelistriimaajille, vloggaajille, kampanjoille, brändääjille, emojienkäytölle ja sovelluksille. Tapahtuma järjestettiin nyt yhdeksättä kertaa.

Hydraulic Press Channel ovat yhdessä laulaja Peppinan kanssa ensimmäiset suomalaiset sometähdet, jotka ovat olleet ehdolla Shorty Awardsissa.

Maailmanmaineeseen nousseen Hydraulic Press Channelin määritelmä on lyhykäisyydessään ”Haluatko nähdä tavaraa murskattavan hydraulisella puristimella? Tämä on sinun kanavasi”. Videoilla murskataan mitä moninaisimpia esineitä kanavan nimen mukaisesti hydraulisella puristimella. Puristimeen on päässyt muun muassa kuulalaakereita, timantteja, ”tuhoutumaton” Nokia 3310, alasin, keilapallo, hampurilainen ja dynamiittia.

Lokakuussa 2015 käynnistetyllä kanavalla on tällä hetkellä runsaat 1,7 miljoonaa tilaajaa ja sen videoita on katseltu yli 209 197 771 kertaa.

Poikkeuksellisesti Shorty Awards -palkintoja luovutettiin Vuohensilloille kaksi kappaletta. Toisen kappaleen kohtaloa ei ole vaikea päätellä.

– Saimme kaksi identtistä palkintoa, joista toisen voimme murskata. Tilaisuus oli erittäin juhlava ja kaikkia kiinnosti paljon, miksi meillä on kaksi pystiä ja kuinka kylmä Suomessa on, kommentoi Lauri Vuohensilta tiedotteessa.

IS ei tavoittanut maanantaina Lauri Vuohensiltaa. Hänen isänsä Timo Vuohensilta kertoi IS:lle Laurin ja Annin nousseen USA:ssa julkkiksiksi, jotka tunnistetaan kadulla. Youtube-kanavan nimeä on myös kysytty USA:n Haluatko miljonääriksi -ohjelman kakkoskierroksella, eli helppojen kysymysten joukossa.

Timo Vuohensillan mukaan Tampereen-konepajalla on käynyt viime aikoina paljon ulkomaisia mediavieraita. Puristinkanavan alkuperää ovat käyneet ihmettelemässä muun muassa CBC:n ja CNN:n kuvausryhmät.

Alla olevassa videossa Hydraulic Press Channel esittelee toimintaansa vuoden 2016 Tubeconissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?