Hidasteleeko wifi? Näppärä kännykkäsovellus voi pelastaa tilanteen

Wifi-analysaattori auttaa virittämään kotiverkon vapaille taajuuksille.

15.4.2017 13:56

Kotiverkot ovat yleensä langattomia. Wifi-verkko on erinomaisen näppärä asia silloin, kun se toimii moitteetta. Jollei se tee sitä, asioiden selvittäminen voi olla tuskallista.

Ongelmien ratkomisessa kannattaa käyttää apuna wifi-verkkojen analysointisovellusta. Tällainen on Wifi Analyzer, joka on tarjolla Androidille.

Wifi Analyzeria käytettäessä näkymiä voi vaihtaa pyyhkäisemällä sivuille tai valitsemalla näkymä silmänkuvavalikosta. Sovelluksen tärkein näkymä on kanavakuvaaja, joka esittää lähietäisyydellä olevien reitittimien käyttämät kanavat graafisessa muodossa. Jos oma reititin asettuu samoille kanaville kuin naapurin, laitteen liikenteen siirtäminen vapaammille kanaville tuo lisää nopeutta.

Uudet reitittimet osaavat viestiä sekä 2,4 että 5 gigahertsin taajuudella, mutta sovellus näyttää vain yhden taajuuden kanavat kerrallaan. Napsauttaminen näytön vasemmassa yläkulmassa vaihtaa näkymiä 2,4 ja 5 gigahertsin välillä.

Toinen tärkeä näkymä on signaalimittari, joka kertoo tukiasemasi signaalin vahvuuden eri osissa asuntoa. Jos se jää jossain osassa heikoksi, kannattaa harkita tukiaseman uudelleenasemointia tai wifi-toistimen hankkimista.

Kanavaluokitus-näkymä antaa arvosanan kanavakohtaisesti lähistöllä oleville tukiasemille. Tähtiä voi pitää suosituksena kanavavalinnoille.

AP-luettelo puolestaan listaa tukiasemat, joiden kantaman sisällä puhelimesi on. Aikakuvaaja puolestaan näyttää langattomien verkkojen signaalivoimakkuuden vaihtelun.

Vastaava sovellus löytyy myös Windows-puhelimille. IOS:lle ei ole tarjolla graafisesti yhtä seikkaperäisiä sovelluksia, vaikka Fing - Network Scanner antaa paljon tietoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?