Digitoday

Suomen oma emoji vesitettiin härskisti – uusissa emojeissa on rintaruokintaa, kiroilua ja nyrkkejä

Julkaistu:

Suomi-emojit
Hymiövalikoimasi on täydentymässä sekalaisella joukolla uusia kuvia, joista jotkut ovat peräti yllättäviä – ja suomalaisia.
Kymmenet uudet emojit, eli viestien oheen liitettävät pikkukuvat, ovat osaksi puhelimien ja muiden laitteiden merkistöjä vielä tämän vuoden aikana.

Asiasta uutisoi muun muassa Mashable. Kaiken kaikkiaan tulossa on 56 emojia, mutta kun kaikki variaatiot, kuten mies/nainen/ihonväri, lasketaan mukaan, tulossa on yhteensä 239 uutta emojia.

Joukossa on emoji nimeltä "henkilö höyryisessä huoneessa, tunnetaan myös nimellä sauna". Sen kuvauksen mukaan kuvake tai sen aihepiiri on "suosittu Suomessa".

Emojin pitäisi olla merkitykseltään sama, kuin Suomen virallinen sauna-emoji, joka viime vuoden lopulla valittiin lisättäväksi viralliseen Unicode-kirjastoon. Ulkoministeriöstä myös vahvistettiin IS Digitodaylle, että kyseessä on sama emoji, joka on nyt pääsemässä laajaan levitykseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alkuperäiset sauna-emojit ovat kokovartalokuvia. Emojipedian luonnoksessa kuva on rajattu kaulan alapuolelle. Mukana on löylykauha, joka muistuttaa kokonsa puolesta enemmän soppakauhaa.

Kokonaisuutena kuva on täysin vesitetty, sillä sen merkitys välittyy kehnosti. Alkuperäisessä emojissa on mies- tai naishahmo kokovartalokuvassa lauteilla istumassa.

Rajaus johtunee halusta tehdä emojista mahdollisimman vähän närkästyttäviä, sillä siveyskäsitykset vaihtelevat rajusti maittain. Viime kädessä on kiinni valmistajista, kuten Applesta, Googlesta tai Facebookista, millaisina emojit näyttäytyvät heidän palveluissaan ja alustoissaan.

Kaikki uudet emojit on nyt vahvistettu, ja ne julkaistaan kesäkuun lopussa. Emojit päätyvät puhelimin ja tietokoneille hieman myöhemmin, kun valmistajat päivittävät verkkopalveluitaan ja käyttöjärjestelmiään, kuten Androidia ja iOS:ää.

Myös villasukat valittiin Suomi-emojeista laajaan levitykseen ja myös ne ovat mukana nyt julkaistussa vahvistettujen Unicode-emojien joukossa – tosin vain nimellä sukat.

Suomalaisten kuvien lisäksi tulossa on muun muassa curling-emoji, joka löytänee ystävänsä täälläkin. Muiden joukossa ovat esimerkiksi kiroilemista, parsakaalia, nyrkkejä, vampyyreja, rintaruokintaa ja lentävää lautasta esittävät emojit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt