Ssd-levyjen hintoihin luvassa korotus muistisirujen heikon saatavuuden vuoksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nyt voi olla oikea hetki ostaa tietokone – tärkeän osan hinta nousee

Ssd-levyihin on luvassa hinnankorotus, minkä vuoksi niiden koot pysynevät toistaiseksi ennallaan.

SSd-levyjä voi käyttää joko tietokoneen sisällä tai ulkoisena asemana.

17.3.2017 7:12

Perinteiset kiintolevyt tekevät kovaa vauhtia tilaa nopeammille ssd-levyille tietokoneissa. Samalla voisi kuvitella, että ssd:t sekä halpenevat että muuttuvat entistä tilavammiksi suosion myötä. Näin ei kuitenkaan ole käymässä lähitulevaisuudessa, markkinatutkimusyhtiö DRAMeXchange ennustaa.

Asiasta uutisoi muun muassa Computerworld. Pc-valmistajien maksamiin hintoihin ssd-levyistä ennustetaan kuluvalla vuosineljänneksellä 10–12 tai jopa 16 prosentin korotuksia levyjen tyypistä riippuen edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

Hintojen oletettu nousu tarkoittanee, etteivät kannettavien tietokoneiden valmistajat kasvata ssd-levyjen kokoa uusissa tuotteissaan, vaan pitävät ne toistaiseksi 128 ja 256 gigatavun haarukassa.

Toisella vuosineljänneksellä keskihintojen povataan nousevan edelleen, mutta maltillisemmin.

Syynä hintojen nousuun on levyissä käytettävien nand flash -sirujen niukka saatavuus. Se johtuu pc-asiakkaiden harrastamasta hamstrauksesta ja älypuhelinvalmistajien edelleen jatkuvasta kovasta kysynnästä siruille.

Ssd-levyjen eduista huolimatta niiden suurin heikkous perinteisiin kiintolevyihin verrattuna on juuri tallennustilan määrä hintaan nähden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?