Microsoftin porsaanreikä: Windows 10:n voi yhä ladata ilmaiseksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Microsoftin porsaanreikä: Windows 10:n voi yhä ladata ilmaiseksi

Microsoftin tarjous Windowsin helppokäyttötoimintojen käyttäjille on edelleen voimassa. Mutta kuka tahansa voi sen hyödyntää.

5.3.2017 8:36

Microsoftin ammoinen tarjous käyttöjärjestelmän ilmaisia latauksia varten vaikuttaa olevan edelleen voimassa, vaikka sen piti päättyä jo viime heinäkuussa.

Viime vuonna Microsoftilla oli 29. heinäkuuta asti tarjous Windows 7:n ja 8.1:n käyttäjille. Windows 10 oli heille ilmainen päivitys, kunnes sen ensimmäinen suuri päivitys nimeltä Anniversary tuli saataville heinäkuun lopussa.

Kuinka ollakaan, Microsoft jatkoi tarjousta niille, jotka käyttävät Windowsin helppokäyttötoimintoja. Tätä varten perustettiin verkkosivu, jossa kerrotaan tarkemmin, mistä on kysymys. Sivun alla on nappi päivityksen aloittamiseksi – ja kas kummaa tämä verkkosivu on edelleen olemassa, ja nappi todella aloittaa lataamisen.

Mikä erikoisinta, Microsoft ei näytä tarkistavan millään lailla, onko lataaja todella käyttänyt Windowsin helppokäyttötoimintoja, kuten Lukijaa, Suurennuslasia tai Näyttönäppäimistöä.

Lopetuksesta annetaan varoitus

Softpedia kirjoitti asiasta helmikuussa. Sen mukaan Microsoft aikoi estää ilmaiset päivitykset jossain vaiheessa, koska kyseessä on ilmeinen porsaanreikä myös niille, jotka eivät ole koskaan edes kuulleetkaan helppokäytöstä.

– Emme ole ilmoittaneet loppuajankohtaa ilmaispäivitykselle, joka on suunnattu avustavaa teknologiaa käyttäville asiakkaillemme. Ilmoitamme asiasta julkisesti ennen kuin lopetamme tarjouksen, Microsoft kertoi Softpedian mukaan.

Epäilys on, että yhtiö ei ole saanut vielä haluamaansa määrää asiakkaita Windows 10:n pariin ja pitää siksi tarjousta yhä voimassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?