Anonymous uhkaa Trumpia paljastuksilla Venäjä-yhteyksistä: ”Kadut seuraavaa neljää vuotta” - Digitoday - Ilta-Sanomat

Anonymous uhkaa Trumpia paljastuksilla Venäjä-yhteyksistä: ”Kadut seuraavaa neljää vuotta”

Kuvituskuva
Julkaistu: 17.1.2017 16:59

Anonymous julkaisi jälleen Trumpille uhkailevia viestejä Twitterissä.

Hakkeriryhmittymä Anonymous uhkaa pian Yhdysvaltojen presidentiksi nimitettävää Donald Trumpia paljastuksilla tämän väitetyistä yhteyksistä venäläisiin rikollisryhmiin, rahanpesuun ja lapsikauppaan.

Trump ei ole vastannut Anonymousin Twitterissä julkaisemiin väitteisiin.

Anonymous esitti uhkauksensa vastauksena Trumpin Twitter-viesteille, joissa hän vihjaili CIA-johtaja John Brennanin vuotaneen julki Trumpin ja Venäjän välejä koskevan kiusallisen raportin.

– Teillä on henkilökohtaisia suhteita venäläisiin rikollisiin, lapsikauppiaihin ja rahanpesijöihin. Tämä ei ole enää 80-luku, tieto ei katoa, se on kaikki tuolla ulkona. Tulet katumaan seuraavaa neljää vuotta, sanottiin @YourAnonCentral -tilillä Twitterissä julkaistuissa viesteissä.

.@realDonaldTrump you have financial and personal ties with Russian mobsters, child traffickers, and money launderers. — Anonymous (@YourAnonCentral) January 16, 2017

Ilmeisesti entisen brittiläisen MI6-agentin kokoamassa raportissa väitettiin muun muassa, että Venäjällä olisi Trumpista tietoja, joilla se pystyisi kiristämään Trumpia. Trump on syyttänyt raporttia ja siitä uutisoivia medioita ”valeuutisiksi”.

Twitterissä Anonymousia pyydetään julkistamaan Trumpin verotiedot tai muita pitäviä todisteita Trumpin ja Venäjän läheisistä suhteista. Jotkut viestit eivät ole kovin vakuuttuneita Anonymousin tuoreista uhkailuista.

– Arvostan, että otatte kantaa, vaikka muutama kuukausi liian myöhään. Mutta jos teillä on tietoa, niin kaikin mokomin jakakaa se!, todetaan eräässä Twitter-kommentissa.

@YourAnonCentral @sainttoad @realDonaldTrump I appreciate you guys taking a stand, although it's a few months too late. But if you have information, by all means, pass it along! — Ryan Gregory 🇺🇸 (@that76spirit) January 16, 2017

Anonymous-hakkerit ovat aiemminkin uhkailleet Trumpia, mutta ilman suurempia seurauksia. Järjestö varoitti Trumpia jo vuoden 2015 joulukuussa, kun tämä oli ehdottanut muslimien maahantulokieltoa Yhdysvaltoihin. Viime vuoden maaliskuussa hakkeriryhmä julisti ”totaalisen sodan” Trumpia vastaan.

Trumpin suosioon näillä uhkauksilla tai Anonymousin muulla toiminnalla ei ole ollut juuri vaikutusta.

Tuoreimmat osastosta