Nokian tuore patentti vihjaa taittuvasta puhelimesta

Nokian viime syksyllä saaman patentin perusteella pienet päätelaitteet kiinnostavat yhtiötä yhä.

13.1.2017 9:34

Samsungin, LG:n ja Applen on arveltu valmistelevan taittuvien puhelimien julkaisua tämän tai ensi vuoden aikana. Samsungin suunnitelmat ovat paljastuneet tietovuotojen lisäksi julkisuuteen tulleista patenttihakemuksista.

Yllättäen myös matkapuhelinliiketoiminnasta luopuneelta Nokialta löytyy tuore patentti, jossa kuvaillaan taittuvalla näytöllä varustettu päätelaite. Yhtiö on saanut patentin viime vuoden syyskuussa, eli monta kuukautta sen jälkeen, kun yhtiö oli ilmoittanut Nokia-nimen lisensioinnista uuden päätelaitteita kehittävän HMD Global -yhtiön puhelimiin ja tabletteihin.

Patentin mukaan laitteessa on keskellä taipuva sarana, ja sen pintaa peittää taipuva ja joustava näyttö. Taittuvan rungon ja näytön ansiosta esimerkiksi suhteellisen suurella 6–7-tuumaisella näytöllä varustetun laitteen voi taittaa taskuun sopivaksi.

Nokian patentissa kuvataan laitetta, jossa näyttö jää kovien kuorien sisäpuolelle. Sen sijaan Samsungin arvellaan jo hylänneen tämän ratkaisun, ja suunnittelevan laitetta, jossa näyttö on ulkopinnalla. Tämän ansiosta laitetta voi käyttää normaalin puhelimen tavoin, kun se on kiinni, mutta avattuna taas käytössä on tasainen tabletin kokoinen näyttö.

Nokia ei ehkä itse valmista enää puhelimia tai tablet-laitteita, mutta patenttien hallinta on sille tuottoisaa liiketoimintaa, ja se voi esimerkiksi lisensoida keksintönsä käytön muille yrityksille. Nokia on ostanut myös ranskalaisen Withings-yhtiön, jolla saattaa olla keksinnölle käyttöä terveyslaitteissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?